6 Läs mer >>
Jag har varit slösaktig i dag. Inte fullföljt den plikt jag ålagdt mig.
Jag har hyrt en DVD, den är 6 timmar lång. Den spelar i bakgrunden nu. Jag tittar inte. Jag har surfar i stället. Alltså 35 spänn i onödan. Jag har pluggat också med DVD på. UTan att titta. Jag är en onödig människa i dag.

Någon som behöver mig?

slösaktig och onödig

2 Läs mer >>
13469-116

 En annan kulturnattbild fast utan mig igen...det här är strax innan vi skall spela. De båda soldaterna är de som senare misshandlar mig. Killen till vänster  hade två tre veckor på sig att läsa in sin roll. Strongt gjort.

Nu har jag varit hes i en vecka, det beror nog på att jag trodde att dygnet hade 48 timmar under två veckor (veckorna fram till kulturnatten).

Jag köpte ett par skor i går. I barnaffären Ajabaja. jag har så små fötter. (Storlek 35)  De är rätt coola skor. Jag har olikstora fötter och dessutom ett ben som inte når ner till marken, så jag måste lämna in dem först till uppbyggnad. (3 cm) Jag hatar det. I mitt huvud förminskar jag ALLTID dessa tre cm och blir lika besviken över hur mkt tre cm egentligen är-...jag borde ju ha vant mig efter alla dessa år, men vissa saker vänjer man sig inte vid. Så är det bara.

En annan tråkig sak är att jag inte kan börja använda nya skor direkt, de tar ca tre veckor innan de har byggt upp klacken.....

tre par skor får jag bygga upp och köpa per år. Det är inte så mkt. Så man får tänka  till och köpa det som är praktiskt och fungerar i flera sammanhang än bara ett. Så jag sliter verkligen ut mina skor tills det inte finns nått kvar av dem innan jag köper nya....

Intresseklubben antecknar....sorry för ointressant fakta

Skor

6 Läs mer >>
13469-115

Först måste jag klargöra en sak. Jag kan inte sjunga. Det är jag hemskt ledsen för. Dessutom är jag inte sopran utan snarare en alt...i alla fall om man bedömmer efter de toner jag tar. Tyvärr. Jag vill hellre vara sopran än alt. De har mycket coolare sångstämmor...om jag nu kunde sjunga vill säga.

Jag lyckades "smuggla" in mig i en kör en gång. Jag kände dirigenten/körledaren. Så jag behövde inte göra sångprov. Tur för mig. Otur för honom. (Men jag sjöng tyst, jag lovar) Jag var med och sjöng i Romans "Den Svenska mässan" Hur häftig upplevelse somhelst. I klass med att stå på en scen och spela en roll/förställning,

Nu är det jag skall prata om i dag. Jag jagar nämligen efter den perfekta H-moll mässan av Bach (Veckans jag-har-snöat-in-på- det -här- musikstycket-just-nu)

Så här ser listan ut just nu

1. Lunds vokalensemble med okänd orkester och solister (kända säkert, men det är en bränd skiva från en konsert, fyyyyy på mig) 
Bra solister, bra tryck i kören, bra körklang, och bra tempo överhuvudtaget. Inget tunggump dirigering

2. Adolf Fredriks Bach Kör med drottningsholms barockensemble

Också bra tempo (viktigt när det gäller Bach, det får inte vara för långsamt, då blir det lätt trist och alldeles för tungt)

3+4 En Herbet von Karjan inspelning som är alldeles för låångsam och har övermogna sopraner i körstämman
Nä, denna gillar jag inte alls. Långsam, tung, och faktiskt riktigt tråkig...tycker i alla fall jag

Collegiuem Vocale
Visserligen med Andreas Scholl bland solisterna, men det överväger inte en rätt trist inspelning, i alla fall enligt min smak

5. Toelzer knabenchor. med solister från samma kör.
Toelzer knabenchor är en av de bästa, för att inte säga en bästa gosskören i världen. Så det är inget fel på den här inspelningen. Jag beundrar verkligen och tycker om gosskörer och är djupt imponerad av killarna som i 10-14 års åldern sjunger Bach och Mozart som fullfjädrade klassiska sångare. Men i bland, vill man ha mer och starkare röster....En gossopran kan sjunga himmelskt vackert men i bland vill man ha den fullvuxna rstens klang trots allt

Jag har fått ett tips på ytterligar een version av Bachs H-mollmässa att sätta tänderna i
Gardingers Arkiv insp...Ska försöka hitta den---

Någon annan som har ett tops?

(Gud vad jag önskar jag kunde sjunga....Nu låtsas jag  bara här hemma med ett partitur i knät)

I kväll blir det dock ingen Bach, utan en film
"Fateless" som bygger på Imre Kertez bok "Mannen utan öde"Jakten på den perf...

4 Läs mer >>
13469-114

Kulturnatten är i Lund är inne på sitt...ja det vet jag faktiskt inte....ingen aning, men det har i alla fall hållt på mer än tio år. Och det är hur kul som helst. Även om jag knappast såg något utanför Lilla Teaterns murar.
Jag lyckades i alla fall ta mig en bit ner på torget utanför teatern för att köpa en tvål av min gamla skola (Rudolf Steiner skolan) dera 12:a (tredje året på gymnasiet) samlade in pengar till en afrika resa. De skulle åka dit för att hjälpa en nystartad Waldorfskola. Hur coolt som helst

På Teatern befann jag mig från ca 13- 03...Det var länge sedan jag var uppe så länge. Tågenhade tilloch med slutat gå...

Jag tittade inte bara på teater utan spelad också. Först en öppen repetition av en pjäs om Sophie Scholl, sedan flera, flera timmar senare en förkortad version av Andorra...

problemet med digitalkameror är att man aldrig får någon  bild på sig själv.  Här ovan syns i alla fall killen som spelade Läraren Can i Max Frischs pjäs Andorra.

Kulturnatten

6 Läs mer >>
Ge inte upp ni kära läsare som kikar in här. Jag finns. Men jag hinner inte just nu. Blir bättre efter den 23 september....Just nu fullt upp med halvtidsstudier, heltidsjobb och repetitioner av två pjäser.

Säng vet jag knappt vad det är...hinner ungefär dyka in i den innan det är dags att stänga av morgonalarmklockhelvetet....Äta...det gör jag på språng...eller så kräver jag av mina medspelare på scenen att starta utan mig så jag hinner tugga i mig hamburgaren, bananen eller ngt annat lättätet innan jag äntrar scenen... för att bli misshandlad.....nu ...Godnatt

jag finns

5 Läs mer >>
13469-113

Repeterat upp tre scener i dag. det gick bra. Märkligt hur snabbt det går att repa upp en scen som man inte spelat på 5 månader. Skoj. Föreställning på Lilla Teatern i Lund på Kulturnatten den 23 september. KL 22:30.

Repeterat i dag

0 Läs mer >>
13469-112


I dag har jag gjort min medborgliga plikt. Jag har röstat. Tycker att det är viktigt. Oavsett man gillar de partier som finns eller inte. Rösta på din mamma om du ogillar de partierna som sträcker fram sina valsedlar till dig i dag. Men Rösta för böövelen! Det finns de länder där folk dör för sin rätt att få rösta.
Så rösta.

Nu skall jag duscha (det är svettigt att rösta) sen skall jag till Lilla Teatern och repa....sen är veckan slut..denna helt galna vecka.....om jag inte får bakläxa förståss på recensionen jag skickade in i går.

Rösta

3 Läs mer >>

Det har varit mycket denna veckan. Nästan för mycket. Tur att den snart är slut. Bara lite förpliktelser kvar. en sisådär 5-6 stcyken. Repa, skriva, läsa, skriva, repa, rösta....sen sova....eh Jobba menar jag.

80 timmars vekan

3 Läs mer >>

"En klaustrofobisk tvångsharmoni"

Dagens citat

1 Läs mer >>
13469-111
Att Beethoven var svår att umgås med är ingen nyhet. Han var sådär lite lagom folkilsken. Men vem hade inte varit det om man led av det som Beethoven led av:

1. Smittkoppor
2. Bronkit
3. Mano-depressivitet
4. Kolik
5. Diarréer
6. Återkommande infektioner
7.Ledbesvär
8. Ögonsmärtor med ljusskygghet
9. Tinnitus
10. Spontana blödningar
11.Gulsot
12. Ryggsmärtor
13. "Thoraxgikt"

Han skulle lida så mkt av detta att självmord tycktes i bland vara den enda utvägen enligt Beethoven.
"Jag skulle vilja lämna denna värld för längesedan och även med hjälp av mig själv"
 
Dock gjorde han det inte utan lämnade in handduken av andra orsaker nämligen:
Primär sklerotiserande kolganit (ingen aning vad det är) samt utav en kronisk inflammatorisk sjukdom i gallväggarna med tillhörande sårig tjocktarmsinflammation...

Det är inte utan att man tycker väldigt synd om snubben. Hur ända in i bängen kunde han överhuvudtaget koncentrera sig på musiken? Inte bara det att han var stendöv han drogs med allt annat också.

Om detta kan man tydligen läsa i en postum artikel i Läkartidningen.

Det är synd om män...

3 Läs mer >>
Kulturnatt

Snart är det Kulturnatt i Lund. Den 23 september närmare bestämt. Fram till dess skall jag hinna med

1. Jobba 40h/vecka
2. Ha ett personalmöte
3. Repa "Sophie" Kl 16:30 på kulturnatten har vi nämligen öppen rep på detta
4. Recensera 2 st pjäser
5. Börja min kurs i Pedagogiskt drama
6. Repa "Andorra" för Kulturnatten ( Vi ger en förkortad version vid halvtio eller halvelva på kvällen)
7. Höll på att glömma jag skall till sjukhuset också och ta bort lite grunkor jag har..

Hmm, kan ngn ge mig en sisådär 80 timmar. Jag behöver det. För att hinna.

Kulturnatt

2 Läs mer >>
Får man skriva såhär? Är det inte hets mot folkgrupp...eller i alla fall religion? "vi motsätter oss avvikande religioner"

här kommer citatet:

4. Islam
Islam är en hemsk vidskepelse, oförenlig med demokrati, jämställdhet, och humanitet och som motverkar vetenskaplig och ekonomisk utveckling. Samtliga riksdagspartier främjar islam, som inom ett par decennier kommer att bli väljarmajoritetens ståndpunkt om ingenting görs. SSP vill helt avlägsna islam från Skåne. Den som inte vill avlägga trosbekännelsen ”Jag tror på Skåne och inte på islam, skål” och då skåla i lättöl, får flytta härifrån.


jag blir arg när jag läser sådant.  Läs sista meningen...man kan inte ta dem på allvar.

hets?