0 Läs mer >>Fungerade väl sisådär. Dialogen lät lite stolpig och i bland lite fånig. Förlåt mig Christina Gottfridsson, jag är annars en stor beundrare av dina sceniska draman du skriver ihop.

Musiken var välkänd, en upp-poppad Carmen, lite skränigare eftersom allt hördes gnom mikrofoner/högtalare.
Men att göra Carmen som en musikal är inte helt lyckad. Det blir för trivsam och glättig. vad gäller Gladys Pilar så kan damen sjunga, ingen tvekan om det. MEN Carmen skall sjungas av en operasångerska. Mycket går förlorat i känslan när den inte sjungs med en sådan röst...

Så summa sumarum...Carmen gör sig bättre som Opera i alla fall om det är Georg Bizet som skrivit musiken.

Carmen - en musikal

7 Läs mer >>
Jag är livrädd just nu. För hur allt ska gå. A-kassa. Jobb.

Jag skäms och tycker att jag är en usel människa. De kanske har rätt där på jobbet i Hjärup. Visst har jag fräst till i bland. När något inte har stämt. Men man är väl inte mer än en människa. Men att bli uppsagd för det. Jag har ju inte hotat någon. Inte stulit något. Jag har inte varit borta från jobbet. Jag har utfört det jag ska.

De sa att droppen var när två föräldrar klagat: Den ena vad jag skrivit i en kontaktbok. Men där försvarade jag mig. Där sa jag som det var. Att jag bara gjort vad jag blivit tillsagd att göra, eller instruerad; Och att jag alltid visat mina kollegor vad jag skrev i boken innan den lades ner i ryggsäcken. Och fått deras godkännande. Då säger chefen att det sa hon ocks till mamman, att hon försvarade mig där. Men varför tar då hon då upp det? Den andra situationen var något bemötande. Jag undrade var och när det hade varit. Men det ville hon inte säga. Har man inte rätt att veta vad/vem och vilken situation det gäller?

Men jag, kom jag på i dag, också haft föräldrar som sagt att deras barn älskar mig. Att de vill att jag skall följa deras barn in i förskoleklassen.

Hela den här historien började redan tre veckor in på min anställning. Jag var uppbackad av mina gamla kollegor och entusiastisk. Jag gick kanske lite fort fram. Men kommer man från ett ställe med hög kvalité och kvantité så vill man ju dela med sig av detta till det nya stället. Det har jag bett om ursäkt för. Och skärpte mig. Tog flera steg tillbaka. På mitt förra ställe drämde man näveni bordet och så var det bra med det. Inget tjafs. Rensa luften på två minuter. Inget tjafs hos chefen.

Andra gången jag fick det hett om öronen var när jag hade ett medarbetarsamtal,  jag fick höra att det kommit in  klagomål från en kollega angående mig. Hur jag sade saker och ting, att jag varit tvär. Vem ville hon inte säga.
Jag skärpte mig, var nogrann med att säga godmorgon osv.

Nu fick jag höra att jag fått flera klagomål från oberoende kollegor. Återigen ville hon inte säga vem det var. Min kollega på min avdelning sa att det inte avr hon. Men hon hade blivit ledsen en gång när hon frågade om jag ville ta samlingen. Jag ville verkligen inte, jag hade tagit det väldigt mycket den senaste tiden och hade huvudvärk. hon höll på att tappa rösten, så jag sa lite tvär kanske, att okej då tar jag den då. Hon hade tydligen blivit ledsen då. Och när hon höll på att duka så kom det in en kollega från andra avdelningen och hon berättade för henne varför hon var ledsen. (Jag visste inte att hon blev ledsen, hon var ju i ett annat rum) Kollegan från den andra avdelningen skvallrade för chefen...

Så det känns som om de har haft Ögonen på mig och blivit ombedda att rapportera minsta lilla grej/dispyt til henne.

Jag kanske inte är helt oskyldig, men inte heller den ende skyldige

De säger att jag är helt förändrad när chefen är där och när hon inte är där. Chefen sade att hon valde att gå in och arbeta på min avdelning för att komma mig närmare. Men vad tusan, det är klart att man blir förändrad när man är två på 18 i stället för 3 på 18. När man är två kan man inte arbeta med sina teman eller grupper. Då är det stressad förvaring. Chefen säger att jag inte släppt folk inpå mig. jag vet inte vad hon menar med det.

I går var det en hemsk dag, jag satt inne hos chefen och rektorn i 45 minuter och fick allt dettta i ansiktet, och hur besvikna chefen var. Att hon hade hoppats på mer. (Det har jag också gjort på det stället) Sen sade hon att det gällde verklige att lägga korten på bordet och upp till bevis...så jag trodde att det var lugnt. Det var det inte. Alla kollegor kallades in en efter en och de fick berätta sina versioner om mig. Tydligen.
Sen kallades jag in igen och fick höra att jag inte fick vara kvar.

Idag var det hemskt att vara på jobbet. Övermåttan hemskt. Jag höll på att falla i gråt vid tre tillfällen. Min avd kollega var jättefin och stöttande. Den ena damen från andra avdelningen sa inte mycket till mig alls.

Ni som känner mig...är jag verkligen så hemsk?

Chefen sa...

9 Läs mer >>
Nu går min provanställning ut. Men de på jobbet hann före mig. Jag får inte en fortsatt tjänst pga att folk har klagat på mig. Det var rena rättegången. Jag har aldrig fått sådana klagomål innan. Men oj vilka klagomål från Vilka vet jag inte, de ville de inte säga, men det kom fram till slut att det var från den andra avd.

-Jaha sa jag. Hur gör jag nu? Vad händer med min lön och semestern? Jag har aldrig fått sparken innan.

- Men sa Chefen, det här är inte sparken det här är din provanställning som går ut.

Då kan man ju undra vari skillnaden ligger?'

det hade onekligen varit skönare om jag gått till chefen och sagt: Det här funkar inte för mig jag säger upp mig. Jag har fått tjänst på ett annat ställe.

Dessutom var jag hos tandläkaren i dag. 3300:- kommer det att kosta. ROTFYLLNING bland annat.

Ledsen och ynklig är jag. Och skäms gör jag. Att få veta att man tydligen beter sig illa enligt vissa är inte roligt, det är för bedrövligt. Men det kan inte enbart vara mitt fel.

Sparken eller vad?

1 Läs mer >>


Förr-förra gången jag bearbetade ett manus så var det i Toscana. I Italien. Hemma hos regissörens Mamma. Jag hälsade på regissören, hans fru och hans mamma under tio dagar. På dagarna bad, marmorberg och på kvällarna god mat och manusbearbetning.

I kväll skall jag hem till MG, det är vi som skall göra den där pjäsen om krismötet mellan Gd och Djävulen. Tre sidor har jag pillat ihop. I kväll hoppas ja att vi tillsammans kan pilla ihop fler.

Men det är skillnad på ett toscanskt Italien med slösande soml och varmt hav mot ett regnigt och blåsigt och grått malmö....Lite i alla fall.


Kattskrället hoppade ut genom fönstret i går, efter det att hon hörde en annan katt vråla. Katten på gården måste sagt något oerhört kränkande, för det tog ca två sekunder för Sara att springa genom lägenheten, ut genom fönstret och råka i slagsmål med den andra katten. Sara hatar annars att gå ut. Att gå ut är av ondo. Men arga katter får rivet skinn. Sara haltade hela kvällen på sitt ena ben, och morrande/fräste så fort jag ens såg åt hennes sida.
I dag spann hon dock lite när jag klappade henne. Men jag har inte sett henne gå än...

Manusarbete

3 Läs mer >>


Så nu är det gjort. Nu har jag sökt tjänst på två andra förskolor. Men det enda vilkoret för att jag kan ta det är att det utmynnar i en fast tjänst och att det är heltid. Helst vill jag ha samma lön som jag har nu. Men det kan nog bli svårt. Tyvärr vägrade min ansökan låta sig skickas till en av förskolorna. inte på ngn av adresserna: Får ringa och fråga i morgon om jag kan göra det som man gjorde på medeltiden, dvs med snigelpost.

Jag borde skriva något annat i dag, något som är mer intressant och mer kulturellt. Men jag kommer inte på något. Överhuvudtaget. Kattskapet har pissat i soffan igen. Det lär hon göra tills hon dör verkar det som. Snacka om långsint.

Nu skall jag läsa larson, dricka coca-cola och inte titta på allsång på skansen, Det blir snarare Morden i Midsomer.

Appropå Skansen. Nära Värnhem i Malmö där jag bor finns det ett bostadsområde som är kringgärdart av höga murar, grinddörrar och porttelefoner, Kvarteret där bostadsområdet ligger i heter Skansen. Det tycker jag är kul
Och ja...jag vet...jag har trög och torr humor...varför skulle jag annars läsa Larson?

Er
Tom-i -bollen- och -inspirationslöse- teaterfjant

kattfan

2 Läs mer >>


Det sägs att varje framgångssaga har ett slut. Även om det är tråkigt och man vill att det skall fortsätta i all evighet, så har det ett slut.
Teater Terrier i Malmö startade för ca sju år sedan av fyra klasskamrater från scenskolan i samma stad. under sju år gav det oss föreställningar som brände, gjorde ont, men som SA något, betydde något. Teater Terrier lade sig i. När instutionsteatrarna gick på slentrian och kämpade febrilt med att få eld och fart i sina föreställningar men misslyckades ofta, lyckades Teater Terrier mest hela tiden med sina uppsättningar. Jag har sett tre föreställningar i mittliv där jag gått ut från salongen på darrande ben och skakande händer. Teater Terriers uppsättning "Jag skulle ha ropat för länge sedan" är en av de föreställningar. Jag undervisade just då i Teaterhistoria och släpade iväg mina elever till den föreställningen, i pausen säger en av eleverna att Det svåra och jobbiga med teater det är att det inte finns någon fjärrkontroll, man kan inte zappa eller stänga av när det blir fr jobbigt.

Teater Terrier gjorde jobbiga föreställningar om jobbiga ämnen, men ack så viktiga.

När sedan en av teaterns skådespelerskor Monicka Wilderoth ( den bästa monologhållerskan jag någonsin sett och hört, hon är makalös och har en röst och textkänsla som man aldrig får nog av) gav sig iväg från teatern, anande jag i mitt stilla sinne, att kanske även Teater Terrier kommer att gå sin väg till slut. men åren gick och Teater Terrier fortsatte att leverera fenomenala och bra föreställningar. ( undret med teater Terrier var att alla deras föreställningar aldrig gick under betyget bra)
Men så häromdagen stod det i tidningen att Teater Terrier bara blir Terrier i och med att de flesta lämnar tetern och söker sig till andra tiljor. Dock blir Anders Carlsson kvar och leder Terrier in på nya fräcka och givande äventyr.

Lycka Till Terrier!
och tack för allt Teater Terrier...

Börja med början sa kungen högst allvarligt. Och fortsätt sedan tills du kommer till slutet. Sluta där.

Teater Terrier är död...

3 Läs mer >>Jag har inte sett den än. Ronnys iscensättning av Carmen. Med Gladys Pilar i rollen som Carmen. Musiken skall fortfarande vara Bizets, men i stället för opera görs den om till en musikal. Jag är skeptisk. Carmen som musikal känns lite blodfattigt. Lite tunt. Om musiken hade skrivits om, av en annan kompositör, hade det varit lättare att inte vara skeptisk. Men jag tror att man kan komma att sakna operarösterna. Eftersom musiken lär vara den samma som i operan.
Jag har inte lyssnat så mycket på Gladys. Allt jag vet är att hon varit med i melodifestivalen. Och lika lite som operasångaren Loa Falkman passade som melodifestivalsångare, lika lite tror jag att Gladys passar som sångare i operornas opera kvinnorroll
Lite som att höra Christer Sjögren riva av en hårdrocklåt.

Sen kan man undra varför man sätter upp Carmen på Pildammsteatern igen, den spelades förra året SOM OPERA, och nu i år sätter man upp operan som musikal....
Jag säger som Stefan Sauk i Lorry:

Jag är skeptisk....

PS: jag kommer att pallra mig i väg dit, till Pildammsteatern, och beskåda uppsättninngen, så jag återkommer, vi får se om fördomarna bekräftades eller demolerades. DS

jag är en skeptisk ku...

2 Läs mer >>


Gratis är gott

http://external.nobts.classical.com/

Här finns tusentals musikspår du kan lyssna på. Gratis. Inte ett öre kostar det.

Lyssna gratis

0 Läs mer >>


är en fantastisk fotograf. Goggla hans namn på bilder och titta och njut. Bilden ovan och bilden på pojken med snäckan ( en stor favoritbild hos mig) är tagen av denne fotograf.

Edouard Boubat

1 Läs mer >>


är kanske inte något man alls vill tänka på överhuvudtaget. Men det ser ut att bli en intensiv höst för mig.
Förhoppningsvis blir det så här:

1
- nytt arbete
Men i Kvällsblaskans horoskop stod det så här: " Det kan vara så att du inte finner den trivsel som du önskar i dtt arbete. Men det är ju ändå ett arbete. Så var mer positiv än klagande..."
jaja, men i morgon är det ju söndag, och då arbetar jag ju inte, och horoskopet gällde för morgondagen, så det kanske var en syftning på att jag måste städa

2. Fortsatta studier
Pedagogisk drama 20-30 p nivån, och så måste jag ju som sagt ta tag i det där med Engelska B...urk

3. Teater
Det finns en del projekt på G. Vissa har lite halvt om halvt lovande, men jag vet inte än, men det vore kul. I alla fall är ett på gång på allvar, och det är pjäsen jag skall göra tillsammans med MG på Kulturnatten. Pjäsen existerar än så länge bara på tre sidor, så det får skrivas i sommar.
Teaterprojekt 2 är förhoppningsvis (om jag får vara med) fortsättningen på Andorra, i alla fall på samma tema. "Resan" eller I will survive är dess titel. författaren sitter hemma och våndas och är skör som en mimosa som han själv uttryckte det.
Teaterprojekt 3 Börjar till vårterminen

Resa
skall jag göra en sväng i september, fyra dagar till Krakow och Auswitch. Man bör ha sett det med egna ögon.

och förhoppningsvis hinner jag klämma in en och en annan recensionsuppdrag också.

Hösten

2 Läs mer >>

Midsommarafton 2007

Middag hemma hos mamma och pappa

Hemma igen vid 19...

Tvättstugan ledig....

Jag tvättar...
och sorterar tvätt framför en dålig DVD film

Roligare kan man ha det

Sju pojkar under kudden ej synliga.

Midsomnar

1 Läs mer >>Nu är det ju som så att det mesta som vi kallar svenskt här i Sverige inte är svenskt. majstången kom till Sverige från Tyskland på 1400-talet.

I Stockholm talades det mest franska och Tyska, ja till slut fick man kräva att åtminstonde statsråden talade svenska...

Och...kan ni tänka er...inte ens den fånigaste dansen vi har här i Sverige "Små grodorna" är riktigt svensk.
Nä, sången sjöngs av Napoleons soldater...
Tror ni mig icke
Lyssna här:
http://10escadron.free.fr/pages/chants/chanson%20de%20loignon.php

Och läs här:
http://sydsvenskan.se/malmo/article247259.ece

Ej öron ej öron