4 Läs mer >>
13469-163Kära Läsare!
Nu närmar det sig. Jag har varit en usel bloggare de senaste dagarna. Aslet fullt. Som det så vackert heter...
Jag har recenserat två pjäser i helgen, samt repeterat min egna. Nu är klockan 21:00. Men jag tänker knyta mig i vilket fall som helst. Veckan framför mig är en hård vecka. Heltidsjobb och repetitioer varje kväll. På Onsdag har vi presskonferans. Jag hoppas att Sydsvenskan och Skånskan vill ha den yttersta vänligheten att dyka upp. Jag har skickat en påminnelse, och ringer dem även på tisdag och frågar om de kommer...Håll tummarna. All reklam är ju bra reklam som det heter.

Jag recenserade Operan Machbeth och Slutspel av Beckett. Ni kommer att kunna läsa dem här

www.nummer.nu

kanske redan i morgon.

Om Teater curage kan ni läsa här

www.teatercurage.dinstudio.se

Biljetter till Sophie kan ni beställa här:

teater_curage@yahoo.com

nu é det snart dags.....

0 Läs mer >>
13469-162

Nu är det verkligen d...

0 Läs mer >>
En till...men nu ska jag l?gga mig.

En till...men nu måst...

3 Läs mer >>
13469-160

Turmalin....här är i alla fall en repbild. tagen den 25 januari.

Repbild 1...det komme...

0 Läs mer >>
13469-159


Ni får ursäkta bilden. Någon bra scannare är jag inte.
Bilden är tagen för 12 år sedan ungefär när jag och N spelade Claire och Solange, de båda systrarna och tillika tjänsteflickorna hos Madame ( spelad av min fader- den store skådespelaren).

I dag såg jag och N "Jungrfruleken" här i Malmö. Det var kul att se något man spelat för så länge sedan. Det var märkligt vad mycket text man kände igen, jag har inte läst manuset eller haft med pjäsen att göra under 12 år, men ändå kände jag igen massor av replikväxlingar....

Ointressant fakta jag vet....

Tjusningen med teater är att man just kan se en pjäs flera gånger om eftersom en uppsättning sällan är den andre lik. Och skall det också vara. Sedan får de operastofilerna och dito teater säga vad de vill. ( Inom teatern och kanske framför allt operan så är mång amycket konservativa tyvärr)

Ett exempel jag sett just med det här är att teater är bortom logos är tre uppsättningar av Ionescos Den skalliga primadonnan. Alla tre faktiskt mycket bra och hållbara uppsättningar.

1 varianten spelades mycket naturalistiskt i en engelsk borgerlig miljö med obligatorsik eldstad, rökrock och knuten matta

2 varianten utspelades på en stor soptipp ( på scenen alltså) En vansiinigt rolig och bra föreställning spelad av duktiga gymnasietjejer med en stor improvisationstalang

3 varianten utspelades på en tom scen sånär på en rad med stolar ganska nära publiken. Alla skådespelarna satt på dessa stolar hela tiden, när de var ur spel satt de som lealösa sprattelgubbar. När de sedan skulle i spel spratt de till och började leva....

Dessutom förstår man mer och mer av en pjäs ju fler gånger man ser den. Man hittar hela tiden nya vinklar.

Nya vinklar

0 Läs mer >>
Denna helgen har varit helt repfri. Och trots förbud från herr J, dvs regissören så stack jag ändå in till Lund en stund och satte upp några affischer. Men det var bara i två timmar så det är väl ok?
Vi måste ju ha publik...det är ju helt onödigt att repa en pjäs och sedan så kommer det ingen och ser. Hur kul är det? Dessutom måste vi ju spela in de pengar man ligger ute med.

Veckan som följer ser ut som så

Måndag: arbete, personalmöte, repetition

Tisdag: arbete, kurs

Onsdag: Arbete, repetition, ett första publikgenomdrag

Torsdag: Arbete

Fredag: Arbete, recenserq Slutspel i helsingborg

lördag: Repa, flygbladsutdelning ( J, vi måste nog lägga i alla fall en timme på det på lördag i Lund, om vi alla går ut och gör det samtidigt hinner vi få ut många) Recensera Macbeth på Malmö Opera. Teaterns dag i Malmö

Söndag: Skriva rec, repa.

Mycket att göra? ja...men jag har det hellre så här än sådär ensamt som jag brukar ha det....

Veckan som kommer

2 Läs mer >>
Repet i går gick ganska bra. Vi körde Mohrs och Sophies sista scen. Det var regi på smådetaljer. Svåra att komma i håg till en början innan det sätter sig i kroppen, men just sådana där detaljer som gör att spelet lyfter. Och det blir snyggt att se på.

Fick tillbaka texten på eximination 1. Jag slapp skriva om, tack oh lov för det.

I morgonkväll repas det igen....

Väntar fortfarande på att repbilderna ska komma....då lägger jag upp några här...om de nu kommer vill säga.

jag slapp

2 Läs mer >>
...hade jag i huvudet i natt. Jag vaknade vid 2. Sedan kunde jag inte somna om. Det är en del som skall fixas.
1. Affischer skall ändras och sättas upp
2. Jag har en text att skriva om ped. drama
3. Vi får tillbaka en eximinationstext på ped drama på tisdag, den KAN behövas kompletteras. ( jag har inte tid med det)
4. Jag skall skriva ner idéer för en utvecklingsplan till onsdag då vi har planeringsdag på jobbet
5. Jag måste kolla upp alla adresser till tidningar ang presskonferans
6.Jag måste kolla upp adresser till kalendarium i tidningar
7. Jag skall se två förest och recensera dessa innan jag själv har premiär.
8. Jag skall på barndop
9. Måste läsa ut en bok i ped drama innan nästa tisdag

...och allt detta innan den 30:e Mars...

äh...nu går jag och steker några pannkakor

Forsränning...

5 Läs mer >>
Det är varmt ute. Jag hade glömt hur skönt det är. Ljummet. Hoppas att det har kommit för att stanna. Nu skall bara solen våga sig fram också. Och det utan att det blir kallt.

Har repat i dag. I morse. Vi gjorde ett genomdrag. Nu tycker J att det är en föreställning. Och det är positivt. Själv är jag för självkritiskt så jag var inte nöjd så där särskilt med min insats. Fast å andra sidan är det hemskt sällan jag är det. Man kan ju alltid bli bättre. Man vill ju va proffs.

Ringde MC-huset i går. Mopeden. Gigglen ni vet. Kommer i bästa fall första veckan i April...

Nu börjar det likna n...

5 Läs mer >>

Jag är glad. Jag har fått tre beställningar på tre olika föreställninagr jag skall recensera....bara det att de kallar det beställningar är ju hur kul som helst. Nu är jag ingen lärjunge. Nu är jag recensent. På riktigt. Nu får jag dessutom lön som de riktiga recensenterna. Ingen symbolisk summa...utan en avtalsenlig....

Affischerna kom i dag och flygbladen. 300 resp 3000. Tyvärr har det som sig bör insmugit ett fel...040 i riktnummer i stället för 046....jäkla skit.
Får köpa ett gäng vita pennor och ändra en nolla till en sexa...
Du har ju hela helgen på dig....

Ja, ja, jag är i alla fall inte sysslolös på fredagkväll....


Avtalsenlig...

6 Läs mer >>
13469-158

Solen sken i dag. På morgonen vaknade jag mer lätt till sinnet än jag varit på länge. Anledningen var nog två saker. Solen sken, och jag skulle in till Lund och repa.
Kan man tänka sig, in i en "blackbox" i flera timmar och manglas av en regissör och en förhörsledare. När solen äntligen behagar att visa sig för första gången sedan "nittonhundrafrösihjäl"
Men....allt för konsten.

Repetitionen gick bra. Faktiskt. Eller rätt bra. En scen gick inte alls. Överhuvudtaget. Tappat allt i den scenen. Men det avr ett tag sedan vi körde den. Ananrs är det nu det roliga börjar. Grovjobbet är klart. Nu är det finsliperiet-
- Sitt ner, fram tills du säger den repliken. Eller  Ta en klunk kaffe, stirra ut henne innan du gör si eller så-
Alltså den där regin som förhöjer pjäsen och förstärker den. Finsnickeriet. Impulsgivandet och tagandet.
Det är bra att J kom in som regissör. Första gångerna hade jag världens prestationsångest. Jag känner ju J sedan 12 år tillbaka. Han är den som gått teaterskolor och arbetar som skådespelare. Inte jag. Så det var klart att man hade lite prestationsångest och presterade inte särskilt bra i början. Nu känns det helt okej. Jag har inget "krav" från mig själv längre på mig själv. ( Mer än att jag skall vara bra, sann och ärlig i mitt spel) och kan således också spela ut. Men det är lite till kvar än.

Solen den sken....

0 Läs mer >>
Nu sticker jag i väg och repar. Det är vår ute. Kanske jag cyklar.

Nu sticker jag