2 Läs mer >>

image296
Våren är en underbar tid. tycker jag. Man blir sådär tramsigt lycklig över att solen skiner, fåglarna kvittrar och att det är varmt. Men det bästa a allt man har sommaren framför sig. Det är ungefär som at se alla paket under julgranen när man är liten.

Sen får man ju hoppas på att det blir rätt paket dvs rätt sommar. Men mycket värme, sol och bad. Men det kan ju bli nerköp också. Men det blir det inte i år. Det har jag bestämt.
Så det så-

Snart är den här.

0 Läs mer >>
Fredag.
Lätt rastlös.
Stökig lägenhet.
För lat att städa.
Om man skulle ta och duscha i stället.

Ja det kanske man borde.

Fredag

5 Läs mer >>
image295

Bara en bild

1 Läs mer >>


Min blogg har avstannat under den senaste tiden. Jag finner mindre och mindre ting att skriva om. Och det jag skriver om är oftast bara en upprepning av vad jag skrivit tidigare. Kanske är det dags att släcka ner? Men samtidigt känns det dumt. Bloggen har jag ju skrivit på i ett par år nu så det är ju en hel del inlägg. Ska man bara kasta det åt sidan. Men det är ingen nytta heller att man upprepar sig. Hur intressant är det egentligen?
Hm

Nå, i dag har jag slappat framför TV:n, skrivit en recension, i går var jag på filminspelning samt träffade tre vänner från Lilla Teatern. Nu had ejag tänkt mig att jag skulle gå ut. Men solen har stuckit sin kos medan jag pillade på min recension. Så kan det gå.

Vad ska jag göra

4 Läs mer >>
image294 (Foto: "Konstanze")

I dag ville min kollega prata med mig. I över en halvtimme. Hon hade en hel del att klaga på. Eller saker hon inte tyckte fungerade väl. En lång lista blev det. jag tog till mig det hon sade. Lät henne prata till punkt och sedan svarade jag henne. Det lustiga är att det hon "klagade" på hos mig upplevde jag detsamma hos henne. Och jag sade som jag tyckte om stämmningen och om alla negationer som sas om barnen stup i kvarten.


Nåja, dagen har varit nervös. Dels för samtalet, Men också för SAMTALET.
Och jag sms regissören. Kl 17 sa hon att hon skulle tala med "mannen från Riga"  Jag och C höll på att krevera klockan 17:00.

Jag slutade jobba och körde hemåt med moppen, lite svårt att koncentrera mig. Kl 17:34 burrade det i fickan på mig. Jag stannade moppen. Lyssnade på telefonmeddelandet och höll på att skrämma slag på en cyklande kille när jag inte kunde kväva det glädjetjut som bubblade ur truten på mig.

VI ska alltså åka till RIGA!!!
Vi kommer som enda teatergrupp representera Sverige vid en amatörteaterfestival i RIga.
Och tro inte att det var låga krav för att det var amatörteater. Det är skyhöga-

Om i dag

1 Läs mer >>
Efter att ha samtalat med Jurymedlemmen P i femtio minuter u går om föreställningen, och små detaljer han gärna såg att vi ändrade på, samt att regissören talade med honom i femtio minuter för att fortsätta samtalet i dag sade jurymedlemmen P att det lutar åt oss. Att det lutar åt att det är vi som får åka till Riga.

Än är det inte klart. Men visst låter det positivt? Annars lägger man inte ner tre timmar ( Som det nog blir) i samal kring pjäsen.

Riga?

2 Läs mer >>
Jag arbetar med barn dagligen. Varje dag möter jag och ledsagar jag 12 barn som jag har ansvar för. Jag blir arg på dem, jag skrattar med dem, tröstar och uppmuntrar dem. Jag försöker ge dem en så pedagogisk och kreativ vistelsetid på förskolan som möjligt. Jag bryr mig om dem.

En sak som jag ofta har funderat på och som jag i bland blir lite irriterad på är att de som är mammor, speciellt mammor, i bland pappor, men inte lika ofta, ofta säger till mig som inget barn har:
Ni som inte har barn förstår inte....
Ni kan inte sätta er in i....

Om det händer ett barn något, ett barn mår dåligt eller något i den stilen, klart som fanken att jag blir oroad, känner med barnet och vill hjälpa det. Klart som fan att jag förstår hur vidrigt det måste kännas som förälder att se sitt barn må dåligt.
Bara för att jag inte har egna barn är jag ingen okänslosam människa¨. Jag kan mycket väl sätta mig in i hur det känns.

Så sluta frånta mig rätten att vara en empatisk människa bara för att jag inte har någta egna barn.

Ni som inte....

0 Läs mer >>


Karajan var nog inte den lättaste att arbeta med. Men han var ett geni. Det var bara synd om dem som spelade fel. Han hade stora krav på sina musiker.  Men vad jag däremot INTE visste var att han dessutom var operaregissör. Alltid lär man sig något nytt. Ser just nu ett program på SVT där  man kan se honom i action som operaregissör. Han visste exakt vad han ville där också. Karjan är tyskarnas svar på Ingmar Bergman skulle man kunna säga.
Här är en intressant artikel om mästerdirigenten
http://www.expressen.se/kultur/1.1109320/megamaestro

Demondirigent

1 Läs mer >>
image293
Åsså Våren har kommit. Jag är röd i ansiktet efter att ha tillbringat förmiddagen med ungarna på förskolan nere vid havet. Åsså har jag lekt nåldyna. Åsså gick jag upp 5. Åsså skall jag recensera pjäs. Åsså måste jag skriva recensionen på direkten och skicka in den. Åsså har jag kinesiska små sädpärlor, eller vad det nu är på akupunkturställen. Det känns som om jag har öronvärk-
Åsså är jag trött-
Åsså pissar katten varhelst hon behagar utom där hon skall och utom den fåtölj som hon själv ligger i. Kattskrälle.
Åsså sist men inte minst.
På måndag vet vi...

Åsså på Måndag

1 Läs mer >>
image292

Kristin med snyggingen Jean

Jean och Kristin

1 Läs mer >>
Väntar och väntar...vill det bli Riga eller inte. Hoppas Hoppas Hoppas.
i vilket fall som helst verkar det som om vår tolkning och vårt framförande av Fröken Julie gick hem hos alla. En succé mer eller mindre.
Även proffesionella skådespelare gillade vad de såg...

Riga or not..........

1 Läs mer >>
image291

I går kväll var det näst sista föreställningen. I kväll den sista. Sen vidtar den jobbiga seperationen och "skiljsmässan". i går var det en viktig föreställning. det kom nämligen en man från ATR juryn. (Amatörteaterns riksförbund. I sommar är det nämligen en teaterfestival i Riga och det är en pjäs per land som deltar som får åka dit för att representera sitt land. Håll tummarna att han gillade vad han såg och att vi får åka dit. Det vore så jäkla skoj.

To riga or not?