3 Läs mer >>
Den fanns inte någonstans. Hur jag än letade. Vände ut och in på jackan och tömde väskan på innehåll både en och två och tre gånger. Borta är den. Plånboken. Om det nu är Lilla Teaternspöket som har något ouppklarat med mig eller min vanliga förmåga att lägga saker utan att tänka på var jag lägger saker det vet jag inte. bortblåst är i alla fall plånkan. Jobbigt värre med helg och allt. Men allt är givetvis spärrat kanske jag skall tillägga. Det gjorde jag så fort jag upptäckte att den fått ben,.

Spöke eller disträhet

0 Läs mer >>
På morgnarna när jag klär på mig för att åter ta mig till en miserabel arbetsplats brukar jag slå på den klassiska musikens motsvarighet till MTV. På morgnarna brukar det nämligen gå en slinga av olika videosar med musik. Tyävärr börjar man känna igen de flesta och det kanske är dags att byta ut en del av dem. Men sen finns det en som är helt enkelt underbar att lyssna på. Hinner den komma innan jag skall gå så är lyckan gjord.

En lycklig stund

4 Läs mer >>

Den bästa Nattens dro...

2 Läs mer >>
Nej inte fan gick det att lägga in en snygg video. Det bidde ju bara en massa dravel av ett virrvarr av text.

och det funka inte

1 Läs mer >>
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MWrQ2U8-7Fw&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MWrQ2U8-7Fw&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Test av att lägga in ...

0 Läs mer >>


(okej, den här bilden togs typ dag tre på Teaterfestivalen ca 03:00 på natten därav det ngt märkliga utseendet)

I kväll har jag kraftig Söndagsångest. Jag vill verkligen inte till jobbet i morgon. Jag vill därifrån. Men just nu känns det som jag sitter i en rävsax. Jag har en fast tjänst. Jag tjänar "bra" med pengar, i alla fall för att vara barnskötare, och eftersom det är en fast tjänst möjliggör det för mig att söka till en valideringskurs till förskolelärare.

Men frågan är skulle jag palla tre år till på den förskolan. Njaee. Men var någonstans kan jag som barnskötare få en fast tjänst och en lön på 19.500? Var, var, var?

Jag sitter i en rävsa...

2 Läs mer >>
Jag fattar inte hur man länkar upp länkar på ett snyggt sätt. På andra bloggar kan man snyggt och effektivt lägga upp videosar. Det kan man inte, såvitt jag vet, inte här, så ni får fula länkar i stället. Men trycker ni på dem så öppnar sig en värld av underbar musik.

http://www.youtube.com/watch?v=nXfoOVFQ420

( basaria ur Guilio Ceasar av Händel)


Det här är en tjej vars namn man skall lägga på minnet. Tuva Semmingsen
http://www.youtube.com/watch?v=MWrQ2U8-7Fw&feature=related

(operan är som sagt Guilio Ceasar och videosnuttarna är från Köpenhamnoperans strålande uppsättning av operan för ett par år sedan som jag tyvärr missade. Mr M var där dremot. En gång som recensent och återvände sedan för att se den en gång till för att den var så jäkla bra. Jag får glä

Och nu lite opera...

3 Läs mer >>
Hehe!
Jag googlade mig själv id ag. Eller i alla fall min blogg.
Så här kunde man läsa på en av sidorna

Detta är en lite annorlunda blogg där Kulturnorden skriver personligt med ambitionen att behandla ämnen som teater, opera, klassisk musik, film och andra kulturyttringar.

Många inägg är poetiskt skrivna kring små vardagsbetraktelser och annars bjuds vi på många inlägg om just kultur, ofta med en personlig prägel


Inte så illa!
http://www.blogginfo.se/kulturnorden-en-teaterfjants-bekannelser/


Och enligt Bloggvärde : http://bloggvarde.se/  så är min blogg i runda slängar värd ca 51000 kr. Inte så dåligt det heller. Eftersom jag gör det hela utan en tanke på att tjäna några pengar. och hur egentligen räknar man ut en bloggs värde? Vem är det som bedömmer det?

Bloggens värde

0 Läs mer >>
Photoshop har varit ett stort mysterium för mig. Jag fattar nada av det programmet. I alla fall när jag gick informatörslinjen. Men det var tråkigt då eftersom man aldrig arbetade med sina egna bilder. Nu när mitt fotointresse har vaknat till liv igen så är det roligare. Jag tog en bild på en hund i dag. kanske inte världens bästa bild precis. Men jag lärde mig kloningsverktyget i dag- Och har således försökt trolla bort kopplet.
Med koppel framför.Utan koppel framför.

Tänk nu på att detta är första gången jag arbetar med Photoshop och man kan säkert göra det tusen gånger bättre

Photpshop limidet edi...

2 Läs mer >>

Fan vad vi skall supa.
Kommer du i håg hur jävla full hon/han var
Vem köper vodka
Festa, Festa, Festa
Tequilla, Tequilla
Ja, men vad fan, jag hade ju inte ätit ngt den gången.
Du var så jäkla full.
Gud vad du skämde ut dig.
Jag tänker inte äta av din mat, du stoppar säkert ngt i den.
Vi kommer att supa dig under bordet.

Ja, det var personalfest i går. Och så där har det låtit i personalrummet i över en vecka.
Tur att man var tvungen att gå på "60-års kalas med släkten" i stället.

Jag trodde att vuxna människor hade lämnat det stadiet när det gällde festande i början av 20-års åldern.

Stämmningen är som sagt rå och glirinagrna många på jobbet åt alla håll och kanter. Visst kan man ah en rå och hjärtligt attityd mot varandra. Men jag tycker att det många gånger passerar gränsen för att vara kul överhuvudtaget.

Festa, Supa, Supa, Su...

5 Läs mer >>

En möjlig affischbild...

2 Läs mer >>
I går kväll filmade vi och hade liten Kallocainfest på teatern. mysigt, gemytligt, trevligt och alldeles alldeles underbart. Jag fotade en jäkla massa där också. Däribland porträttbilder av deltagarna i Kallocain. Som jag hoppas kan sitta uppe i foaljén sen när vi spelar. Jag har märkt att jag börjar arbeta som en fotograf när jag fotar. Titta dit, gå tre steg dit, sänk glaset, böj nacken osv. Här är i alla fall en del bilder.

        

Kallocainfesten