3 Läs mer >>
Den fanns inte någonstans. Hur jag än letade. Vände ut och in på jackan och tömde väskan på innehåll både en och två och tre gånger. Borta är den. Plånboken. Om det nu är Lilla Teaternspöket som har något ouppklarat med mig eller min vanliga förmåga att lägga saker utan att tänka på var jag lägger saker det vet jag inte. bortblåst är i alla fall plånkan. Jobbigt värre med helg och allt. Men allt är givetvis spärrat kanske jag skall tillägga. Det gjorde jag så fort jag upptäckte att den fått ben,.

Spöke eller disträhet

0 Läs mer >>
På morgnarna när jag klär på mig för att åter ta mig till en miserabel arbetsplats brukar jag slå på den klassiska musikens motsvarighet till MTV. På morgnarna brukar det nämligen gå en slinga av olika videosar med musik. Tyävärr börjar man känna igen de flesta och det kanske är dags att byta ut en del av dem. Men sen finns det en som är helt enkelt underbar att lyssna på. Hinner den komma innan jag skall gå så är lyckan gjord.

En lycklig stund

4 Läs mer >>

Den bästa Nattens dro...

2 Läs mer >>
Nej inte fan gick det att lägga in en snygg video. Det bidde ju bara en massa dravel av ett virrvarr av text.

och det funka inte

1 Läs mer >>
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MWrQ2U8-7Fw&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MWrQ2U8-7Fw&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Test av att lägga in ...

0 Läs mer >>


(okej, den här bilden togs typ dag tre på Teaterfestivalen ca 03:00 på natten därav det ngt märkliga utseendet)

I kväll har jag kraftig Söndagsångest. Jag vill verkligen inte till jobbet i morgon. Jag vill därifrån. Men just nu känns det som jag sitter i en rävsax. Jag har en fast tjänst. Jag tjänar "bra" med pengar, i alla fall för att vara barnskötare, och eftersom det är en fast tjänst möjliggör det för mig att söka till en valideringskurs till förskolelärare.

Men frågan är skulle jag palla tre år till på den förskolan. Njaee. Men var någonstans kan jag som barnskötare få en fast tjänst och en lön på 19.500? Var, var, var?

Jag sitter i en rävsa...

2 Läs mer >>




Jag fattar inte hur man länkar upp länkar på ett snyggt sätt. På andra bloggar kan man snyggt och effektivt lägga upp videosar. Det kan man inte, såvitt jag vet, inte här, så ni får fula länkar i stället. Men trycker ni på dem så öppnar sig en värld av underbar musik.

http://www.youtube.com/watch?v=nXfoOVFQ420

( basaria ur Guilio Ceasar av Händel)


Det här är en tjej vars namn man skall lägga på minnet. Tuva Semmingsen
http://www.youtube.com/watch?v=MWrQ2U8-7Fw&feature=related

(operan är som sagt Guilio Ceasar och videosnuttarna är från Köpenhamnoperans strålande uppsättning av operan för ett par år sedan som jag tyvärr missade. Mr M var där dremot. En gång som recensent och återvände sedan för att se den en gång till för att den var så jäkla bra. Jag får glä

Och nu lite opera...

3 Läs mer >>




Hehe!
Jag googlade mig själv id ag. Eller i alla fall min blogg.
Så här kunde man läsa på en av sidorna

Detta är en lite annorlunda blogg där Kulturnorden skriver personligt med ambitionen att behandla ämnen som teater, opera, klassisk musik, film och andra kulturyttringar.

Många inägg är poetiskt skrivna kring små vardagsbetraktelser och annars bjuds vi på många inlägg om just kultur, ofta med en personlig prägel


Inte så illa!
http://www.blogginfo.se/kulturnorden-en-teaterfjants-bekannelser/


Och enligt Bloggvärde : http://bloggvarde.se/  så är min blogg i runda slängar värd ca 51000 kr. Inte så dåligt det heller. Eftersom jag gör det hela utan en tanke på att tjäna några pengar. och hur egentligen räknar man ut en bloggs värde? Vem är det som bedömmer det?

Bloggens värde

0 Läs mer >>
Photoshop har varit ett stort mysterium för mig. Jag fattar nada av det programmet. I alla fall när jag gick informatörslinjen. Men det var tråkigt då eftersom man aldrig arbetade med sina egna bilder. Nu när mitt fotointresse har vaknat till liv igen så är det roligare. Jag tog en bild på en hund i dag. kanske inte världens bästa bild precis. Men jag lärde mig kloningsverktyget i dag- Och har således försökt trolla bort kopplet.




Med koppel framför.



Utan koppel framför.

Tänk nu på att detta är första gången jag arbetar med Photoshop och man kan säkert göra det tusen gånger bättre

Photpshop limidet edi...

2 Läs mer >>





Fan vad vi skall supa.
Kommer du i håg hur jävla full hon/han var
Vem köper vodka
Festa, Festa, Festa
Tequilla, Tequilla
Ja, men vad fan, jag hade ju inte ätit ngt den gången.
Du var så jäkla full.
Gud vad du skämde ut dig.
Jag tänker inte äta av din mat, du stoppar säkert ngt i den.
Vi kommer att supa dig under bordet.

Ja, det var personalfest i går. Och så där har det låtit i personalrummet i över en vecka.
Tur att man var tvungen att gå på "60-års kalas med släkten" i stället.

Jag trodde att vuxna människor hade lämnat det stadiet när det gällde festande i början av 20-års åldern.

Stämmningen är som sagt rå och glirinagrna många på jobbet åt alla håll och kanter. Visst kan man ah en rå och hjärtligt attityd mot varandra. Men jag tycker att det många gånger passerar gränsen för att vara kul överhuvudtaget.

Festa, Supa, Supa, Su...

5 Läs mer >>

En möjlig affischbild...

2 Läs mer >>




I går kväll filmade vi och hade liten Kallocainfest på teatern. mysigt, gemytligt, trevligt och alldeles alldeles underbart. Jag fotade en jäkla massa där också. Däribland porträttbilder av deltagarna i Kallocain. Som jag hoppas kan sitta uppe i foaljén sen när vi spelar. Jag har märkt att jag börjar arbeta som en fotograf när jag fotar. Titta dit, gå tre steg dit, sänk glaset, böj nacken osv. Här är i alla fall en del bilder.

        

Kallocainfesten

3 Läs mer >>






I dag är jag såsigare en brunsås i skallen. Jag steg upp klockan 7 i går morse och en timme senare blev jag hämtad av D och vi begav oss till Kyrkö Mosse. På vägen hämtade vi upp S-Å. Vi rantade runt där på Mossen i 4 timmar och fotograferade tills fingrarna inte fungerade längre. Det var ju inte speciellt varmt. Kyrkö Mosse är en gammal bilkyrkogård där den äldsta bilen är en slags stenmaskin från 1933. Det var en ganska spöklik känsla där på mossen med alla bilvrak som stod uppställda antingen vid väggrenen eller lite huller om buller. Utsprida eller som om de skett en frontalkrock. Alla bilarna hade samma grå-gröna kulör, som om de brunnit eller något. Då alla bildörrar dessutom stod öppna satte ju fantasin i gång. Det var som om det skett en stor katastrof och folk kastat sig ur sina bilar för att fly undan något. En atombomb eller något. Om en 30-40 år så finns det nog inte så mkt kvar av bilvraken. Några vänner som var där i början av 2000-talet sa nämligen att "förfallet" går allt snabbare och snabbare. Det ända som består är plasten. Den finns kvar. Hur länge som helst. Forskana tror att plast som inte är nedbrytningsbart nämligen har en livslängd på ca -hur många evigheters evigheter som helst. Det kanske är något att tänka på, det där med plast. Att ta det liet försiktigt med att köpa plast- Om den inte är nedbrytningsbar.

Nåja, på kvällen var jag på Kallocainfest på teatern. Det var som alltid genomtrevligt.

För överigt skall jag tvätta och städa i dag, men jag märker att jag smiter hela tiden.
Fy på mig.

                      

Kyrkö Mosse

7 Läs mer >>
Att jag inte är omtyckt på jobbet det råder det ingen tvekan om. I det närmaste utfryst. Den enda som gillar mig är hon jag arbetar med. Och tack och lov att hon finns. Chefen kallade in mig på kontoret i dag för att prata. Och kolla av läget. Han frågade hur jag trivdes: Sådär sa jag. Jag har blivit någon form av irritationsmoment i huset. Så det spelar liksom ingen roll vad jag gör eller säger, folk irriterar sig ändå. "Du gör ju som du vill ändå"  är en kritik jag fått. Detta har jag verkligen tänkt på och rättat mig efter så att jag numera checkar av med folk innan jag gör något. I går var vi på bibblan jag och min kollega. Vi frågade alla tre övriga på vår sida om det var ok och vi fick ett ja. Ändå när vi kommer tillbaka så är folk sura för att vi gick i väg. I dag försvann plötsligt min gamla kollega, hin som ogillar mig mest tror jag, med sina barn utan att ens tala om att hon gick sin väg. Varför gäller regler bara vissa. I dag skulle vi lite senare gå iväg två avd, vi frågade först min gamla kollega om det var ok. Och hon svarar: Varför frågar ni mig? Ni gör som ni vill.

Ena stunden blir jag utskälld för att inte gå på rast i tid och att jag borde tänka själv då jag varit där ett år, andra stunden blir jag ifrågasatt då jag tar ett intiativ till att ta mellanmålet då det är smidigare att jag gör det än att en vikarie som aldrig gjort det gör det,

Chefen frågade mig i dag om jag sökt andra jobb. Jag svarade ja men att jag inet fått något svar. han önskade mig lycka till att hitta ett annat jobb.

Hur jäkla kul känns det?

Hur jäkla kul?

3 Läs mer >>
I dag tog jag med mig kameran till jobbet. Det var en sådan där grådaskig soluppgång. Jag bestämde mig för att fota den. Och provade lite olika inställningar. Här ser ni resultaten.

   

Bild 1. Oredigerad. Inställning Standard

 

Bild 2. Jo, jag lovar det är en soluppgång. Bara ngn minut efter, Den första tagna bilden.




Bild 3: Inte lika rolig. Lite tråkigare i gråtonskalan: Den första var mer dramatisk.



Bild 4: Inställning levande. Lite cool faktiskt. Men total falsk marknadsföring för så här såg det INTE ut
i verkligeheten. Men denna kan ju användas i avskräckande syfte om man vill ha en bild om miljöförstöring.

Arla morgonstund

6 Läs mer >>

Huruvida Mr Beltran är skyldig till våldtäkt eller inte, därom har di lärde tvistat mycket länge. Våldtäkt eller Övergrepp. Sak samma. Mr Beltran har i alla fall ett finger med i spelet. Skyldig är han. I hans sinne, hans uppblåsta ego, så har han absolut inte begått ett övergrepp/våldtäkt. Han tycker verkligen detta. Till hundra procent. han är ju oerhört populär bland flickorna. Han kan ju få vem som helst. Han är ju den stora stjärnan. Casanovan. Charmören.

Jag tror att det är Mr Beltran som i sitt egenkära tillstånd vare sig hört eller sett de signaler Barnflickan sänt ut, att hon inte ville, att hon tyckte att det räckte, att hon tyckte att det började bli obehagligt.

I Mr Beltrans värld har de pussats lite, och legat sked. I Beltrans värld ville barnflickan det.

Klart att killen är förbaskad. Han har ju bara gjort det flickan ville. Masserat och vänslats lite.

Det jag tycker är tragiskt är all det massmediala frosseri pressen ägnat sig åt. Tito kollapsar. Tito svär. Tito hotar. Tito är förorättad. ( Klart att han är, han har ju inte gjort något) Tito smiter. Tito skäller.
Det jag tycker är trist är att vi nu skall tycka synd om Tito och hans fru. De håller presskonferans och talar om hur jävla synd det är om dom. Stackars Tito som vill vara snyggt klädd. Han får inte använda sin kostym i häktet. ( Bilden ter sig rätt lustig. Tänk er 100 fångar i anstaltens joggingdresser och så Tito mitt i bland dem, med en kostym från Italien med omsorgsfulla pressveck. Han kommer att få så mkt stryk. Så det är nog bäst att han låter kostymen vara)

Jag kan faktiskt inte tycka synd om Tito och hans fru. De har uppfört sig illa redan från början. Hade de uppträtt en aningen mer sansat än vad de har gjort hittills kanske min förståelse för deras obekväma situation ( För även om Tito är skyldig så är det en uppenbar obekväm situation även för förövraren) Men som de skrävlat och skrikit och uppfört sig som ouppfostrade tonåringar med syskonkompex och syskonsvartsjuka så tänker man bara : Håll tyst och gå in på ditt rum tills du kan uppföra dig som normalt folk)

Och att det hela skulle vara en konspiriation mot Tito, ett led i att förstöra hans karriär. Det är bara skrattretande. Vem fan tror han att han är? Så stor är han inte. Inte ens Pavarotti hade sådana "konspiriationshot" mot sig. hade Tito varit en diktator, så kanske, jo då hade det varit möjligt att det skulle kunna röra sig om sådana teorier. Men Tito är en operasångare, en bra sådan. En duktig sådan. Inte den bästa jag hört. Men bra. Att Det hela skulle vara för att Tito är invandrare. Hrmpf. Nu känner JAG mig kränkt som INFÖDD svensk. ;)

Tito, att du blivit dömd beror inte på att du vare sig är invandrare, kort i rocken eller operasångare. Ditt ego har ställt till det för dig. Ditt temperament har ställt till det för dig. Är det något du skall skylla på är det dessa två ting.

Lär dig hantera din ilska och ditt hetlevrade sätt så kommer folk börja lyssna på dig. Skyll inte på att du är invandrare. Det är bara barnsligt. Och lyssna mer på din omgivning. Lyssna in. Känn av. Sakta ner och ta inte allt för givet. Då kommer du inte att hamna i sådana här fällor mer. Då kommer du och din vän mellan benen inte i trubbel.

Beltran- den kränkte