3 Läs mer >>I dag fixade jag det inte längre. Jag blev mästrad av min fd avd kollega över att jag inte gått på rast. Vår kommunikation fungerar inte alls tidigare och inte nu heller. Jag fixade inte hennes sätt att tilltala mig, och sa att hon inte behövde låta så aggresiv då hon tilltalade mig- Hon tyckte att jag var barnslig och betedde mig som ett småbarn. Jag menade på att det där hade vi pratat om tidigare och att det inte handlar huruvida jag är barnslig utan snarare om vilken ton vi andvänder till varandra.

Jag hade missat att jag skulle rast direkt då den nya kollegan kom ut på gården. ( Att vara två på gården är NO NO NO) Jag hade hörsammat att vi skulle göra som i går, alltså gå ut direkt efter maten och inte vila med barnen. Visst hade jag kunnat tänka längre att det även gällde rasterna, men jag slutade ju tidigt i går och hade inte riktigt koll på hur det hade skötts. Dessutom sa inte min nya kollega något när hion kom ut. Min uppläxande kollega menade på att jag minsann hade arbetat där ett år och borde kunna tänka själv.

Jag blev arg så klart och tyckte att det var onödigt att tjafsa om.

Jag har sökt tre jobb, visserligen tror jag inte att jag får något av dem, men söka bör man annars dör man. Kanske var det orätt av mig att gåi svaromål när min fd kollega kom utfarande och läxade mig. ( Hon anser ju inte att hon gör det, utan tycker att vi är vuxna människor och så är det bra med det. Då behöver man alltså inte tilltala varandra trevligt? Jag själv, om jag hade varit i hennes ställe, hade sagt med ett snett leende att: Hoppsan, du måste nog rusa in på rast nu, du skulle ha haft rast när den nya kollegan kom ut.

Och så skulle det vara bra med den saken. Att tilltala varandra trevligt har inte med att den andre är ett litet småbarn. Det handlar om respekt. Eller hur?

Nåja, nu kommer vi till den elaka delen av detta blogginlägg. Det var kallt ute i dag. Det blåste, regnade och solade på en oc samma gång. Jag har haft huvudvärk hela dagen. Min nya kollega säger då till mig med mycket allvar bakom, helt utan ironi, hon menar det verkligen:
- Brr, det är kallt. Hösten är här. Det ser man på löven för de faller av träden.

Ja så var det med den elakheten.
Jag är fortfarande illa berörd av dagens bråk med kollegan. Jag hatar att bråka. Det tar för mycket på mig.

Jag har lust att v...

5 Läs mer >>


I bland blir inte dagen alls som man planerar den. Utan något helt annat. Sådant är kul. I dag hade jag tänkt efter att ha pulat färdigt med recensionen åka till Ystad och hälsa på mina högst vördade föräldrar som jag inet träffat sedan Juli nångång. Vi har dock pratat i telefonen vid ett flertal tillfällen så riktigt urilla är det inte.

Eftersom jag skulle till Ystad fick teatermötet i Lund utebli.
Men helt plötsligt bled Ystadresan inställd och att åka till Lund var för sent. Så vad att göra. Jo jag och motopeden tog oss på diverse irrvägar till Torup. ( Det var inte urenkelt att hitta dit då några glada ungdomar ändrat på skyltarna så att de pekade åt fel hål. Ja jag körde på cykelbanan med motopeden, fy på mig, men definitivt inte i 45 km/h snarare 25 och när där var folk ca 10 km/h.

Nåja efter en timmes körandes fram och tillbaka hit och dit var jag i Torup. Hemfärden blev en lika stor irrfärd där jag körde i cirklar vi början under dryga halvtimmen innan jag hamnade rätt. ( Cykelvägar är väldigt dåligt skyltade, det gäller att gissa och gå på magkänslan till större delen)


Nåja, det blev en del fotograferande i alla fall.
Bilden ovan och dessa under är några av dagens alster.

             

( Alla bilder har jag tagit, således är det jag som äger bilderna, vill ni låna dem, fråga först.)

Torup En Söndag i ...

1 Läs mer >>
I dag träffade jag ...låt oss kalla honom efter den rollfigur han kommer att spela i Kallocain. 135:an. En förutsatt fika fick bli en lunch på triangeln, sen letade vi efter en mössa till 135:an. Jag hittade en rätt snygg jacka som kostade runt 999:-
Fattar inte varför funktionella kjackor på Stadium skall vara så skrattretande dyra.

MediaMarkt har öppnat i Malmö. Eller utanför malmö. Nånstans mellan åkrar och motorvägar. Både jag pch 135.an var nyfikna på var det var ochhur det såg ut. Så vi åkte dit. Vi tog den gula bussen mot Dalby och hoppade av nånstans där mellan åkrarna och motorvägarna. Men hur fanken skulle vi sedan gå. Det var ett mysterium. Så vi vankade i gräset vid alla möjliga påfarter och avfarter. Farlig jo. Förbjudet kanske. Vi kände oss som två barn ute på äventyr. Lite läskigt sådär. Men vi måste ju i alla fall ta oss framåt.

Nåja efter ett traskande på ställen där man nog inte skall traska egentligen kom vi in till Mediamarkts område. Och ja, vad skall man säga? Musiken var högre än hög, det delades ut korv till höger och vänster, folk var som gamar och försäljare som blodtörstiga iglar. Alltmedan ngn skrek i en mikrofon om att handelsbanken var på plats så det vara bara att låna låna låna.

Mammons tempel?
Oja.

Vi stod bara ut en kort stund jag och 135:an. Jag kom hem med ett dataspel ( Ceasar IV) som funkade komsi komsa på min dator. Och en film med Stellan Skarsgård. ( Godafton herr Wallenberg)¨

Vi upptäckte sedan att man faktiskt kunde ta en stadsbuss ut till mamons tempel. Så vi slapp i alla fall gå våghalsiga promenader längst det gröna ingemansland som uppstår mellan vägar, motorvägar och på och avfarter.

Det blev som sagt ingen jacka i dag. jag ansåg att det var för dyrt. och vad gör jag min jäkla blådåre. Jo i kväll har jag snickrat i hop en läcker fotobok med 40 stycken sidor där jag lagt upp foton som jah har tagit. Inbunden är det och allt.
750 spänn kostar det.

Jaja. Fryser jag i höst så kan jag alltid bräna upp boken vid en lägereld så får jag i alla fall lite värme.

( Men det är ju faktiskt lite kul att ha de bilder man är rätt nöjd med i en bok med svart bakrgrund ram och tjockt fint papper å allt)

Bilden ovan är just en bild jag tagit med i boken)

Mamons tempel

5 Läs mer >>

Hitills har det inte hänt några större grejor med motopeden arne. Mer än att jag råkade tappa den en gång i marken. Men i dag hände det en grej. Vid ett rödljus. Jag stannade ca 2 meter bakom en bil. Som helt utan anledning plötsligt börjar backa. Att backa med en bil är lätt. Att backa med en moped är svårare. Så bilen bakade rakt in i mig och min moped. Krakelibang sa det och så gick stänkskärmen av ca 2 decimeter. Kul.

Mannen steg ur, men slutade knapapst snacka med sin kompis i telefonen. Ursäkta sa han, jag såg inte, du stod så nära.

- Jaså svara de jag. Men jag stod 2 meter bakom dig. Titta bak nästa gång du backar.

- Jaja svarade han och ryckte på axlarna. Men det där var inte så farligt. Den gick ju inte så sönder så mkt. Det där kan du klistra fast.

- Jo tack svarade jag: Men Mopeden är faktiskt helt ny.

-Jaha, förlåt då sa han och återgick till samtalet i telefonen och satte sig i bilen för att köra i väg-

Hur gör jag nu?
Och vad kostar det att få dit en ny stänkskärm?

mobilpratande drullar

4 Läs mer >>
I dag röt jag till på jobbet. Den nya tjejen gick mig på nerverna totalt. Så jag röt till. Inte med pipstämma. Utan från tårna.
Jag bad om ursäkt sedan för att jag brusat upp.
Men den nya tjejen kan verkligen vara irriterande till max.

Halleluja, vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Ryta, rytit, ryter...

0 Läs mer >>
Viss ryggmärgsreflex sitter kvar även en bit in i vuxenåldern. När jag var runt 21-23 år så åkte jag och två teaterkompisar till Santorini. Ingen av oss drack någonsomhelst alkohol under den veckan vi befann oss på denna lilla ö. Men jag tror nog att hotellgrannarna trodde det, för jäklar i mig vad vi tramsade och flamsade och skrattade.

Vi missförstod varandra å det grövsta, mest hela tiden, vilket fick oss att explodera i skrattkskader. Som tex:
Jag: Har du kameran med dig
Kompis 1: Ja det kommer flera.

Jag: Titta där kommer han med pomm fritten
Kompis 2: Va kommer han med madrassen?

Just denna felsägelse blir ofantligt kul när man övertrött sitter på en resturang sent en kväll och den stackars kyparen förstår inte varför vi tycker att det är så roligt att han kommer med en tallrik pommes. I vår fantasi bar han ju på en madrass


Nåja, en kväll ligger vi i våra sängar och skrattar så att vi kiknar och nästan faller ur våra sängar. Våra sänglampor är tända ( Detta är en mkt viktig detaj nämligen) Mitt under våra skrattkskader ställer sig en av mina kompisar upp och utför en pantomin eller något vilket får oss att explodera fullständigt. Då plötsligt är det någon som knackar på vår hotellrumsdörr. Och det är här ryggmärgsreflexen från barndomens sova över hos en kompis reflex fullständig tar över hos oss alla tre.

Blixtsnabbt hoppar vår kompis ner i sin säng och blixtsnabbt släcker vi våra sänglampor och drar lakanen över våra huvuden och ....tro det eller ej...låtsas sova....
Tills vi inser vad vi håller på med då börjar det bubbla i oss. Här ligger alltså tre stycken 2o-åringar och har av en dörrknackning betett sig som om de vore 11 och någons mamma har knackat på dörren för att det är dags att sova.

Som sagt, vissa reflexer sitter kvar länge.

Ryggmärgsreflex

5 Läs mer >>
Här är länken till min senaste recension
http://www.nummer.se/Templates/Review____6857.aspx

Godafton

Senaste recensionen

2 Läs mer >>Minns ni dom här? Movieboxen. Bilden hittade jag på facebook. I sjuttiotalsgruppen.

Jag minns att första gången jag kom i kontakt med en sådan var en julafton och vi fick i julklapp att hyra fyra filmer och en moviebox. Det var en julafton det på ni tro.

En annan gång så sov jag över hos en kompis, hennes föräldrar var borta och hon "passades" av sin farmor. "Passades" kanske inte var det rätta ordet att andvända till en 14 - åring. Men farmodern höll kol lpå henne i alla fall.
Jag vet inte om det var en moviebox inblandad denna gången. Men film var det i alla fall. Jag var ett år äldre, och för att man skulle få hyra film själv var man tvungen att vara femton år. Och dte var jag. Småfnissande hyrde vi Den blå lagunen. Den där filmen om två syskon som blir strandsatta på en ö och växer upp där och blir kära i varandra. Det fanns flera "heta" scener i den filmen som fick i alla fall mitt okyssta femtonåriga hjärta att pirra.

Nåja, vissa scener i filmen var ju som sagt lite oanständiga. Och min kompis var lite rädd för vad hennes farmor/föräldrar skulle säga om de kom på henne att se den filmen. Så vi väntade tills farmodern hade gått och lagt sig, runt 12 tiden på natten smög vi upp och tittade på filmen i smyg på tyst volym och hela tiden med ena handen på stopknappen i fall nu farmodern skulle av någon anledning vakna.

Vi kände oss mycket skyldiga när vi såg filmen Och mkt generat rosiga om kinderna

Ungdomens synder

2 Läs mer >>


bild
När jag var liten på det glada 70 talet så var min familj väldigt röd. Så också det daghem jag gick Således gick vi i demonstrationståg och ropade för en bättre värld och daghem åt alla. Sedan dess har demonstrationståget tunnats ut, särskilt kring 1 maj. beklagligt nog.

Alldeles nyss hörde jag en massa ljud utifrån min annars rätt så tysta gata. ( tyst för att vara på möllevången) Oxh jag kikar ut. Därute på till vänster om mig på Nobelvägen sniglar sig ett enormt demonstrationståg sig fram. Det är enormt många människor. Det är ungrare, svenskar, turkar, greker, irakier från varje hörn man kan tänka sig. Nästan i alla fall. Och alla demonstrerar de för en bättre och rättvisare värld. Mot rasism, klassförtryck. Mot miljöhot och klimatuppvärming.
Jag kan inget annat än att känna mig upprymd och fnittrigt glad. Och stolt. Över att vara en människa och se att det finns andra människor som faktiskt bryr sig. På riktigt. Och visar det.

( enligt sydsvenskan så är det 10.000 människor som just nu passerar på gatan utanför mig.

10.000 människor s...

1 Läs mer >>


Tro nu för all del inte att jag har fördomar mot män. Eller tillhör den kategorin av kvinnor som inget annat kan än att himla med ögonen och sucka för att sedan säga med uppbragd stämma: MÄN!!!!

Lika mycket som jag ogillar vissa mäns skitsnack om kvinnor när de vill hävda sin manlighet lika illa tycker jag det är när kvinnan är ute efter att tracka ner på män. Och det där med att män är från Mars och kvinnor från Venus...njaeeee. Jag vet faktiskt inte. Jag läste en sådan där bok en gång. Snacka om att dra alla över en kam.

Vad jag däremot undrar över varför en viss del av den manliga befolkningen, kanske mest unga, hormonstinna pojkar i grupp hela tiden måste spotta. Loskorna ligger som skyytevärnseld runt dessa grupperingar och stövlar är ett måste för att kunna passera torrskodd. I alla fall nästan.
Min fråga är, har män i synnerhet och pojkar i allmänhet en överproduktion av saliv som de utan någon som helst vett och etikett måste bli av med på studs?
Tillhör det en urgammal ritual, fastborrad i generna sedan urminnes tider för att visa sin manlighet?
Men jag är ledsen duds att behöva tala om det, det är inte ett dugg eggande, snarare irriterande och direkt avtändande.

För att inte tala om när dessa smågrabbar når upp till snusåldern och de spottar snus omkring sig, eller de ännu äldre som helt enkelt trycker ena tummen mot näsborren och fräser ut innandömet så att det skvalar, efter at först ljudligt harklat sig.

Men, men, vi kvinnor har säkert också något sådant där medärvt avtändande beteende som retar de flesta. Det tror jag säkert att det finns. Frågan är vad, kan någon tala om det för mig? Nu när vi ändå är sådär härligt fördomsfulla?

Spottloskans varande

0 Läs mer >>


Ja. Så är det nog. Inse den bistra verkligheten. Det blir inte mer- Här ser du det ultimata beviset

Nu är sommaren slu...

1 Läs mer >>
        

   
ESF - European Social forum. Ett sätt att förbättra världen. Fotfolket. Inte makthavarna. Urbra
RTS - Reclaime the streets- Inte heller så fel. Men varför i helvete förstöra och klottra ner en hel stad. Det förstår jag inte. På så sätt vinner man inga röster. Det måste ju finnas andra sätt. Festa gärna. Stoppa trafiken då och då på någon gata. Låt gräset växa. Men förstör inte

Läs mer om vad som hände i natt:
http://sydsvenskan.se/esf/article370112/Det-ar-for-javligt.html

RTS