3 Läs mer >>Sommaren 1997 gjorde en rädd liten varelse entré i mitt liv. En svarthårig dam vid namn Sara. Sara hade ett förflutet som hemlös, fött barn i det fria, blivit utkastad ur sin familj, jagad av en hane, och slutligen hamnat på ett hem för hemlösa. Där de andra inneboende såg varje chans till att hoppa på Sara.

Så när Sara flyttade in hos mig tillbringade hon den mesta tiden under sängen. Längst in i ena hörnet. Där jag garanterat inte kunde få tag på henne.
Då och då vågade hon sig fram, men varje hastig rörelse elller plötsligt ljud fick henne att med omedelbar verkan dra sig tillbaka till sin vrå. Där under sängen.

Efter tre veckor flyttade hon upp. Nu betraktade hon världen i alla fall ovanpå sängen. Men nära henne fick jag inte komma. Jag satte mig ofta i andra änden av sängen.Och kunde så småningom flytta närmare och närmare. För att till slut klappa henne.

När i fick gäster, Sara och jag, så smet hon undan. Men även det ändrade sig under åren. Det började med att hon knödde in sig i en garderob så fort jag fick gäster, nästa anhalt var på sängen  i sovrummet ( jag hade en tvåa då) men inte vid dörren. Senare flyttade hon ner till sängänden så att hon kunde beskåda festen men ändå vara på behörigt avstånd, för att så småningom befinna sig i händelsernas centrum.

Vi har haft våra motgångar. Moses förlåter hon nog mig aldrig för. En ung liten herre, Svarthårig liksom hon, med de blåaste ögon man kan tänka sig och med en ständigt våt svanstipp pekandes rakt upp i skyn. Hon hatade honom. Hon mådde psykiskt dåligt av hans närvaro, Men ändå försvarade hon honom.

Vid vår sista flytt ( den 4:e, gud vet vilken i ordningen det var för henne) fick Sara nog. Hon hämnades genom att kissa där hon inte skulle kissa. Ett flertal fåtöljer har fått slängas och soffan har fått belamras med plankor så fort jag lämnat lägenheten sedan dess. Annars pissar hon där. Som hämnd för något jag inte kan komma i håg och knappast hon heller. Men pissar det gör hon.

För ett tag sedan upptäckte jag att den knöl hon haft vid ena tutten ( veterinär kollade den för ett par år sedan) hade vuxit explosionsarat. Men eftersom Sara inte var påverkad av den, Utan som vanligt, och dessutom såpass gammal att ett avlägsnande av den hade nekats så har jag låtit det vara. Hon har ju mått bra.

I dag när jag kom hem,fann jag blodspår i lägenheten. Först trodde jag att det var hallonsylt men förstod att Sara knappast hade varit i kylskåpet och ätit ur burken. ( Dessutom står där nog bara Lingonsylt och drottningsylt.) Jag kollade hennes tassar, kanske hade hon fastnat med tassen och rivit loss en klo. Det kan ju blöda en del. En hel del. Eftersom Sara anser att soffan skall inte bara mördas med hennes urin utan också sakta nedmonteras med hennes klor så trodde jag att hon gjort ett ytterligare mordförsök.

Men så var inte fallet.

Jag fann stället där blodet kom ifrån. Det kom från det ställe där tumören ruar under skinnet. Och det var rätt mkt blod.
Eftersom min moder har kontakt med en veterinär, då mina föräldrar ett tag också var med katt bad jag henne fråga veterinären vad detta kunde vara.

Jag fick beskedet att det med största sannorlikhet var tumören som spruckit. Och att det nu inte fanns ( det fanns inte så mkt att göra innan heller då hon är runt 14 år, sara alltså)så mkt att göra mer än att låta henne få somna in.

Sara är inte påverkad. Hon äter och sover och är precis som vanligt. Förutom att det blöder.
Jag skall nu försöka hitta en veterinär som kan komma hem till mig. Att dra i väg med henne i en bur, i en taxi till ett sjukhus skulle göra henne enormt stressad.. jag vill inte utsätta henne för denna stress de sista timmarna i hennes liv.
Det vore förfärligt orätt-

Jag känner mig som en bödel. Sara går runt i lägenheten som ingenting har hänt. det vore lättare om hon varit påverkad. Lättare att ta beslutet. Nu känns det som en avrättning. Och jag bär yxan.

Saraskrället.

2 Läs mer >>
Det är roligt att repa.
Det är också jäkligt skönt att bada i havet.

Öh?

Nä, jag är uttråkad och har inget att göra. Därför skriver jag meningslösa inlägg som ingen vill läsa eller finner intressanta.

Dagens tanke

0 Läs mer >>Jag trodde att det var stängt på hjärnkontoret.
Men jag hade grymt fel. De arbetar på övertid.

Hjärnkontoret

5 Läs mer >>
Så har då en ny lag röstats fram i Litauien. En sk Morallag som vänder sig mot homosexualitet, dåliga kostvanor, och dålig hygien.
Hur tänker de där borta på andra sidan östersjön. Litauien som ligger knappt en cm i från oss på kartan tycks befinnas sig runt medeltiden. Otäckt är också att 80 av 140 röster röstade för lagen. All heder åt de 60 som röstade emot.


http://aftonbladet.se/wendela/article5514067.ab

Engelsmännen verkar inte så mkt bättre. Ett giftemål mellan två människor som älskar varandra ser jag som en självklar rättighet. Att det sedan är av samma kön spelar föga roll. Det är inte det man har mellan benen som gifter sig med varandra, utan två hjärtan, två människor som funnit sin hälft, sin harmoni, sin kärlek, och det är fint som tusan det.
För det är väl ändå det som räknas..två människor som bryr sig om varandra och älskar varandra...det är det vackraste som finns.
Tycker jag.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3213797.svd


Så länge människor är trångsynta och hellre ser till vad det står i biblen och andra religioner i stället för att öppna sina ögon och hjärtan för kärleken så kommer världen inte bli bättre. Var inte sådana paragraf/bibelcitatryttare...Öppna era hjärtan och se det vackra i kärleken i vilken form den än uppenbarar sig. Kärlek och Ömhet och Tillit kan aldrig vara fel eller något fult.

Lagen i Litauien ä...

0 Läs mer >>


Just nu funderar jag en massa.
Huvudet känns som en autobahn där alla kör hipp som happ.
Jag skulle behöva en trafikpolis i huudet, för just nu vet jag inte vem som kör.
Eller om jag ens kör.
Det kanske bara är inbillning.

Autobahn i huvudet

1 Läs mer >>I bland träffar man människor som man redan efter bara ett par minuter gillar skarpt. Och som man känner att man vill ha som vän.  Dessa människor...för att andvända ett ord som kommer från kungen...det liksom bara säger klick redan från första stund.

Min vän P är en sådan vän. Vi började vår vänskap med att bli uppkastade på scen och skulle iscensätta ett bråk mellan mor och dotter...

Dessa möten är inte alltid av den sexuella naturen....( den brukar som bekant ha lite svårt att infinna sig när det gäller mig) utan dessa klick är bara för att man känner att man gillar den här personen...man är på samma plan på något vis. Samma spänning...kemi...eller vad det nu är...jag vet inte...

Häftigt är det i alla fall.
Och ännu häftigare är det när det "klickar" till hos bägge

Nu har jag mött en sådan människa till.

Får se om det utvecklas till en fin vänskap
Jag hoppas det

Det säger liksom b...

4 Läs mer >>


En eller två grekl...

3 Läs mer >>Jag undrar vad Herr, eller om det är Fru...det är kanske inte så noga, Gud tänkte på när han/hon satte ihop mig. Inte kan det ha varit en bra dag i alla fall. Distraherad måste denne Gud varit. För inte följer jag standardmallen för hur kvinns skall vara.
-Jag får ont i huvudet av parfymer/för mkt doftande lotioner
.Jag är totalt ointresserad av smink, såvida det inte rör sig om teatersmink. Vardagssmink...glömmer jag ofta
-Jag är totalt pantad på när det gäller att "piffa" till mig
-.Jag är ointresserad av kläder, och mode
- Jag går inte i gång av biffiga håriga testoreonfyllda alfahanar
-Om jag får väla på att gå in i en modeaffär med kläder eller Claes Ohlsson/ Bokhandel så väljer jag det senare alternativet

Något blev uppenbarligen fel vid leveransen.
Vart tog de kvinnliga egenskaperna vägen?

-För jag gillar att mecka med händerna...ex så har jag byggt en kajak
-Jag vet hur en skiftnyckel ser ut och hur den andvänds. ( En av mina kvinnliga vänner visste inte vare sig det ena eller andra så jag fick hjälpa henne att höja sadeln)
- Jag är enligt andras utsago rätt teknisk
- Jag har hellre byxor än kjol
- Jag är hellre kortklippt än har långt hår
- Jag har ingen aning om hur man plutar med munnen, brösten, rumpan och svansar när jag går för att locka män
.- Jag är urusel på att flörta...jag törs inte

-Om jag tittar efter en man...vilket är sällan...så är det mer den fenimina typen, den med stort hjärta, smala handleder och ett mjukt sätt...men jag tittar lika mkt på kvinnor i byxroller...och finner dem ungefär lika attraktiva.


Så...vad var det som hände vid leveransen?
Någon som vet?
Några förslag?

Gud måste dock tänkt på något annat....

Men jag gillar att fota vackra blommor, men å andra sidan så gillade min far att måla dem....

Något blev fel vid...