2 Läs mer >>
13469-106


Förresten är det någon som kan förklara för mig vad Unika besökare/ alla sidvisningar betyder? Det är ju rätt stor skillnad mellan dessa två.

Och ja, jag var grymt trött då bilden togs. Ville hem och sova i stället för att repa. Säng Säng Säng Sova Sova sova

vad betyder

1 Läs mer >>

13469-105


Om det blev en barytonsångare av denne grabb på 14 år

http://www.youtube.com/watch?v=Ni3_a8o8vks

Så undrar jag varthän denne grabb (då 10 år) kommer att hamna (han är ca 14 nu och ännu bättre:

http://www.youtube.com/watch?v=TFHpffLEt0Q

Om det blev....

0 Läs mer >>
13469-104

Jag upptäckte en ganska tråkig sak i dag när jag cyklade hem. Det var kallt! Jag blev våt. Men mest kall. Våt och kall. Speciellt om händerna! Det var länge sedan. Jag längtade efter en varm dusch. Varm dusch. Det var länge sedan man längtade efter en varm dusch. Jag föredrar nog sommaren.

(bilden är från folkets park där jag i går befann mig på en musikalisk jorden runt resa enbart genom att promenera genom parken.)

Att börja längta

1 Läs mer >>
13469-103

I dag reste jag jorden runt. Det tog mig en nätt promenad på 15 minuter. Knappt. Jag skulle till mataffären för att stilla min hungriga mage. Gick genom Folkets Park i den stad där jag nu bor. Först till vänster om mig: Dansande par på Far I Hatten, musiken var åt countryhållet, fast utan linedansare. Fortsätter gå rakt fram, till Höger om mig, inne på Moriskan pågår en jättekonsert, av flaggorna att döma är det Libanesisk musik. Allsång och massor med ungar. Musiken är hög. Jag fortsätter rakt fram. Magen kurrar något vansinnigt. Till vänster om mig i närheten av Terrariet finns en korv-kiosk-fik, några få gäster, ur högtalarna dånar någon dansbandsmusiklåt.... (dansband är ju dessvärre mkt lätt att känna igen.)

Vädret är grått, jag har sandaler på fötterna, det är snart för kallt att ha sandaler. Trots jorden runt resan. Det är snart höst....

hösten är kommen...sn...

1 Läs mer >>
är ingen hajare på det där med att scanna som ni kanske har upptäckt. Men jag lär mig väl.
Turmalin: Jag har också försökt skriva kommentar på din blogg. Men har ej lyckats...

Hajar inte

1 Läs mer >>
13469-102

Lite fler bilder.

0 Läs mer >>
13469-101

Jag och brosan på lan...

0 Läs mer >>
13469-100Detta foto använde sedan Pappa till mitt pass. Passkontrollanterna log alltid och de grekiska passkontrollörerna nöp mig alltid i kinden och stämplade för fulla muggar....(Man ville ju ha stämplar i passet, det vill man fortfarande, men nu får man inga, vilket är tråkigt!)

Jag ca 6 år

1 Läs mer >>
13469-99

Jag har köpt en bok, tack för tipset :     http://norrsken.blogg.se

Jag har precis börjat läsa den och kan inte skriva ner helt vad den handlar om men så här skriver förlaget som gett ut boken:
"Det rena landet: För två tusen år sedan levde i romarrikets utkanter människor som romarna kallade "germaner". Man visste inte mycket om dem, men i imperiet skrevs ändå hela böcker om dessa främlingar i norr, utan att författarna ens hade besökt deras samhällen. När Sverige långt senare gjorde sig till en spetsnation inom rasforskningen, var de romerska fantasierna ännu aktuella. År 1920 slöt den svenska riksdagen upp bakom en appell om nationell samling: Ett rasbiologiskt institut skulle skapas i Sverige - Europas första - till försvar för landets unika folkstam. Svenskarna var nämligen av ovanligt ren nordiskt-germansk rastyp, sades det. Maja Hagermans nya bok är en tankeväckande skildring av germanernas idéhistoria i Sverige. Hon sätter kritiskt ljus på hur bilden av våra förfäder kom till - under vilka egendomliga förutsättningar den skapades en gång - och hur den ännu i dag präglar uppfattningen om vilka vi är"



Det rena landet

1 Läs mer >>
Gillar inte bara klassiskt, gillar den här låten med.
http://www.youtube.com/watch?v=UCxx99r5cyE&search=Imperiet

Gillar

0 Läs mer >>
13469-98


Detta är väl en trevlig cell, om man jämför med Guantanamo basens X-ray celler....

Guantánamo eller Gitmo är ett fångläger för fångar misstänkta för kopplingar till Al-qaida. Det hålls inga rättegångar mot fångarna. USA har besvarat kritiken från omvärlden med "Vi följer i stort sätt Genevekonventionen" Kan någon förklara för mig vad " I stort sätt" innebär?

Även om nu fångarna är sk "Terrorister" är de fortfarande människor och skall behandlas därefter.

Sedan de gamla grekerna har domstolar följt principen : Att du är oskyldig tills en Oberoende domstol har bevisat motsatsen"
Detta gäller inte för fångarna i de oranga fångkläderna i x-ray cellerna. För de är terrorister, mördare och mycket farliga personer, de delar inte "våra" värderingar.

Nu skall jag berätta om vad ordet Koncentrationsläger betyder....enligt NE. Så här står det:
Koncentrationsläger är ett interneringsläger för civilpersoner ofta politiska fångar. Ordet uppfanns vid förra sekelskiftet för de brittiska läger som upprättades under Boerkriget 1899-1902.
Koncentrationsläger bygger på en genomtänkt destruktiv strategi. de verkar som ett instrument för att bryta ner de fängslade fysiskt och mentalt genom ex slavarbete, grymma bestraffningar, olidliga levnadsförhållanden och godtycke....

"hur stor moralisk rätt har demokratin att bryta mot just demokratiska grunder i kampen mot antidemokratiska element som ex terrorister!"

Jag är arg. Ledsen. Men mest av allt är jag nog rädd.

I vår kommer jag spela en pjäs om Sophie Scholl. I oranga fångkläder....

Ibland är steget ovanligt kort mellan saga och sanning. Än mindre blir steget om sagan bygger på en sanning.USA:s president lär ha sagt när han startade sitt krig mot ”terroristerna” i Afghanistan att det var Gud som gett honom det uppdraget. Bertolt Brechts pjäs ”Tredje rikets fruktan och elände” en saga som bygger på en sanning börjar med orden: ”På det femte året fick vi höra att han, som säger sig vara sänd av Gud var färdig att starta sitt krig…” Ibland blir sanningen otäckt likt sagan som bygger på en sanning 

jag är arg arg arg

0 Läs mer >>
13469-97

I kväll såg jag en film. The road to Guantanamo. En dramadokumentär av Michael Winterbottom.
Nu har jag en olustig känsla i kroppen och i magen den där obehagliga känslan. Klumpen ni vet. Samtidigt som jag är arg, besviken och uppgiven. Men mest Arg.
Filmen handlar om tre brittiska kilalr med Pakistanskt ursprung. En av grabbarna skall gifta sig och hans vänner följer med till Pakistan och den stundande bröllopsfesten.
De bestämmer sig dock för att ge sig av till Afganisthan. Av nyfiikenhet, ungdomlig dumdristighet och med äventyret i sinnet. Sen händer det som händer. De tillfångatas och placeras på Guantánamo basen....Det tar tre år av tortyr, "förhör", isolering innan de släpps.... Se den. Det är viktigt!!!!!



Film

0 Läs mer >>
13469-96


Denna bok har jag köpt i dag förutom kurslitteratur på 1500:- (Där rök den lönen...suck)

Vitt på Svart av Ruben Gallego.
Skriver om sin barndom i "världens lyckligaste land" Sovjetunionen....Svårt handikappad lyckas han ändå överleva med en uppfinningsrikedom som bara barn har. Boken har tydligen översatts till 20 språk. Så den lär vara bra.

Bara hur han avlsutar sin bok med att tacka:
j"ag tackar Eva, hela mänsklighetens moder för att hon åt av äpplet. Jag tackar Adam för att han hjälpte till....."
I kväll...Först DVD filmen, Road to Guatamamo...sedan Rome på TV4 +...sedan boken....Om jag kan hålla mig. Halvt öga i boken och halvt på TV:n....Om det inte blir som i går att ett SMS plingar och jag får frågan om jag har lust att paddla lite...
I går...paddling vid 19:00 på ett vindstilla hav (dock ej vågfritt) rakt mot  en röd solnedgång och Köpenhamn....efter en bra stund motvillig sväng med kajak från sol och in mot land. igen...ochfrån tystnad, lågmält samtal, in till Malmöfestivalens basgångar och ölskrål.

Bok

4 Läs mer >>
13469-95

" Det var i alla fall ett ärligt misstag!"

sagt av min regissör när vi filmade en scen....

Dagens citat

0 Läs mer >>
13469-94

6:30 Klockan ringer, jag snozzar tio minuter
6.40 Klockan ringer igen, jag stönar, famlar efter klockan och ....snozzar tio minuter
6:50 Klockan ringer ytterligare en gång, jag trycker för säkerhets skull på Snozz-knappen, försöker vakna
7:00 Upp ur sängen, klär mig, stapplar runt sömndrucen i lägenheten i jakt på rena kläder, ger katten mat, tar på mig ytterkläder, och ramlar ut genom ytterdörren
7:22 Öppnar cykelåset, sätter mig på cykeln och trampar i väg till jobbet
7:30 Är på jobbet, tio minuter senare kommer mitt inskolningsbarn, barnet ska äta frukost på förskolan för första gången. Barnet är inte så sugen på gröt, men jag lyckaks charma i barnet en smörgås

16:00 Arbetsdagen har gått och nu är det dags att gå hem. Dagen har bestått av tröstande kramar, charmoffensiv till ett nytt inskolningsbarn som började i dag, avledningsmanöver och lockande för det "gamla" inskolningsbarnet (1½vecka) Sånger, lunch, blöjbyte, kramar och pussar och bus. Uppmuntran och en och en annan aja-baja förmaning.
16:45 Det spöregnar ute så jag har suttit och surfat på jobbets dator frams tills nu, Nu hoppar jag upp på min cykel och trampar till Lördagsplan och kulturmanegen, en bekants musikband spelar " Kanske på svensktoppen 1326...Instrument: Luta, cello, blockflöjt och operasång. Musikblandning: Abba-låtar, Carmen, Country, dansband och Purcell, allt i en vild blandning. Hur kul som helst framfört av skickliga musiker.

18:00 Det spöregnar fortfarande ute, jag cyklar hem, men stannar vid Pizzerian om hörnet, köper en Mageritha med färskpressad vitlök och en burk cola. Hyr en video...eh DVD heter det ju...Jarehead...en hygglig film, lite väl mycket könsord och fuck fuck fuck språk...men visar krigets vansinne och vad det gör med ett gäng grabbar. En av dem brakar totalt samman, som en femåring som inte får som han vill, när han inte får skjuta en fiende.
Katten vilar på magen och spinner...

22:00 i Kväll i Tv1 eller TV2...om jag orkar...Hedda Gabler av Henrik Ibsen med Lena Endre...såg den för länge sedan ...får se om jag orkar i kväll....ska upp 6 i morgon och jag är som sagt en Snozzare....
Men det är i alla fall ett tips till er övriga....

Det finns en scen som jag fortfarande minns, eller i alla fall ett kort möte som inträffar i Hedda Gabler,i just den här uppsättningen som går på Tv i kväll. Lenas rollfigur, Hedda, håller fullständigt på att braka samman helt psykiskt, ingen förstår henne, och hon själv biter samman och försöker till det ytterta att inte visa något alls. Men man ser hur hon inombords krackelerar....Heddas jungfru frågar något eller hur det nu var, Hedda svarar nekande eller med orden att Tack det var allt..Jungfrun (som kännt Hedda sedan hon var liten) går förbi Hedda utan ett ord men blicken säger precis allt, att hon förstår Hedda, Hedda själv säger heller ingenting men man ser på Hedda att i alla fall en sten faller från hennes axlar....Allt detta utan ord, över på några sekunder, men det är stort skådespeleri, egentligen bara två blickar som möts och utväxlas....
När teater är på det sättet är det magiskt att se på, och även magiskt att stå på scen och få ett sådant samspel...Huvva!




En dag som denna

3 Läs mer >>
Bild från föreställningen "Andorra" jag som Andri            


"Nej, det är ingen vidskepelse, de finns de människor som drabbas av en förbannelse. Plötsligt är du sådan som dom säger" (Andri ur Andorra av Max Frisch)

Citat ur Andorra