Lilla Teatern


Som en del av er vet så spelar jag en hel del teater. Lilla Teatern i Lund har varit en källa till många av de rollgestaltningar jag har åstadkommit under 20 år. Vår teater har befunnit sig på Stortorget 1 i Lund mellan åren 1990-2013. Sen åkte vi ut. Om det kan man säga mycket. Vi har dock fått en tillfällig lokal på Stenkrossen. Spyken södras gamla lokal. Fram till årsskiftet. Förhoppningsvis lite längre än så.
Men natten till lördagen fick ett gäng vandaler från Reclaim the Street-rörelsen för sig att ha en sk kallad brytfest inne på Stenkrossen. En Brytfest är en fest i en lokal man bryter sig in i.
Förödelsen är total. Lokalerna är...ja det ser ut som en bomb BOKSTAVLIGEN har detonerat där inne. Vilket gör att stället måste saneras. Vilket gör att INGEN Som har sin verksamhet i det huset får gå in där förrän kulturchefen gett tillstånd. Såpass allvarlig är förstörelsen. Ett gäng från Lilla Teatern ville gå dit i dag för att städa upp efter vandalerna. Men förstörelsen är såpass allvarlig att vi totalförbjöds att gå in där.

Nu är det inte ens säkert att två av Lilla Teaterns grupper kan genomföra sina föreställningar den kommande veckan. En ungdomsgrupp och en grupp som gjort många fina föreställningar på Lilla Teatern.
När kan verksamheten ens sätta i gång igen? Det vet ingen.
"Stället skall ju ändå rivas" säger en av de vandaler som var med. "Hur kan man förstöra något som ändå ska rivas?"

Här kan du läsa mer:

En av vandalerna:
http://mittlund.wordpress.com/2014/05/10/brytfesten-i-stenkrossen-ratt-men-fel/

En politiker: http://hannagunnarsson.blogspot.se/2014/05/skarp-er-for-helvete-sluta-forstor-var.html?m=1

Sydsvenskan:http://www.sydsvenskan.se/lund/lilla-teatern-far-inte-roja-upp-pa-stenkrossen/

Kommentera här: