Människan är i bland en styggelse

13469-122

Människan är i bland en jävla styggelse. Stenkorkade och elaka. Jag har precis sett "Shooting dogs" Filmen utspelar sig i Rwanda i april 1994 vid en teknisk skola där även FN befinner sig. Runt 2500 tutsier söker skydd på skolan som leds av en katolsk präst lärare. Utanför skolan samlas en aggresiv folkmassa utrustade med machetes, yxor och knölpåkar med spikar. FN gör inte ett jota. För order är blir inte de beskjutna så kan inte de skjuta. De får alltså inte skjuta först. Däremot kan de skjuta hundarna som äter på de döda människokropparna som ligger utanför skolan i vägdammet. För HUNDARNA UTGÖR  ETT HÄLSOPROBLEM.

Några av tutsierna som befinner sig på skolan försöker fly i ren desperation över fälten givetvis blir de totalt massakerade och ihjälslagna av de blodtörstiga och hatfyllda människorna utanför skolan. FN står med tummarna i bältet och ser på.....

Till skolan kommer sedan en konvoj militära fransmän föratt evakuera de 40-tal Européer som också sökt skydd på skolan. De får åka med. Däremot inte den svarte killen som är gift med en av de franska kvinnorna, inte heller den tutsier-tjej som blir erbjuden en plats som den unge läraren på skolan skulle ha....

Det går ett tag, sedan skall plötsligt FN lämna fältet också. Och bege sig hemåt. De lämnar alltså ca 2500 försvarslösa och obeväpnade människor helt och hållet åt sitt öde...När FN farit sin väg är slutet givet. De 2500 flyktingarna blir brutalt ihjällagna, slaktade.

Och medan allt detta händer diskuterar FN om det verkligen kan kallas folkmord eller inte och gör inte ett jota.

800.000 Tutsier fick betala med sina liv i detta mord...Och vsst fan var det FOLKMORD det kan väl den minsta lilla kotte till och med räkna ut.

Nazisterna kallade Judarna för råttor.....
Huiterna kallade Tutsierna för Kackelackor....

När enda in i glödhetaste helvetet ska människan ta sig samman och bruka allvar?
Med varandra? Och med naturen?
Vi kommer utrota oss själva snart....

Och JA jag är ARG

Kommentarer:

1 frktjatlund:

skriven

Jag såg inte programmet, men jag har läst hur katolska präster la ved på brasan via radion. Skrämmande!

(En fråga jag funderat länge på: Varför heter din blogg Kulturnorden? Är du en nörd utan prickar eller norrifrån?)

2 Anonym:

skriven

Jag är en nörd

3 turmalin:

skriven

Tittar in och önskar god natt!

4 smulan:

skriven

Om femtio år...vad finns det då att säga?

5 Konstanze:

skriven

Smulan: Ja, det undrar jag också...vi gjorde det igen?...kanske

6 Mr G!:

skriven

Ja, vi kommer att göra det på nytt och på nytt och på nytt. Det är inte historien som upprepar sig utan människorna. Vi är inte alls mer upplysta än herr och fru Neanderthal, bara lite mer sofistikerade.

7 Konstanze:

skriven

Åh! Mr G. Så kul att "se" dig här-

Kommentera här: