14 Läs mer >>


I tjugo år arbetade hon som servitris  I USA för att kunna betala sina musikstudier. Som 38-åring gör hon sin debut. Titelrollen i Turandot på Malmö Opera och Musikteater. (Sept 2004)
I april 2006 gör hon ett inhopp i Beethovens enda opera Fideleo pga att en av huvudrollsinnehavarna är sjuk. Succén var ett faktum. Recensenterna skrev i tidningarna att ALDRIG har folk under de 90 år Metropolitan existerat i New York skrikit så mycket.
Snacka om brak-dunder-debut....
Synd bara om tjejen som hon vikarierade för....

Jag har lyckats knipa åt mig en av de sista biljetterna till MSO nästa lördag. Där hon och Tito Beltran ( Ett annat svenskt operastjärnskott ) sjunger i en av de mäktigaste och häftigaste operorna. TOSCA.
De spelar operan både på Fredagen och lördagen, men det är helt och hållet slut på biljetter. Det blir nog häftigt. 1200 personer ca i publiken och två megastjärnor på operahimmlen i en grym opera....kan det bli bättre?

Sen är det ju häftigt att debut...megadebut, braksuccé ...det blir man aldrig för gammal för att göra.....
Det är gott  att veta.Då hade hon anmärkningsvärt nog redan skrivit kontrakt med Metropolitan i New York. Den 1 april 2006 gjorde hon en succéartad debut på Metropolitan något tidigare än planerat, då hon med kort varsel fick vikariera i rollen som Leonore i Beethovens Fidelio.

Det är aldrig försent

3 Läs mer >>
Hej alla goa läsare
Tack för era ord och fina stöd dessa dagar med mitt ökända jobb-byte. Jag överlever. Men det är stor skillnad på dessa två ställen. Lite för stor att greppa just nu. Hälsade på mitt "gamla" ställe i går kväll. Lilltösen som jag skolade in, vi kämpade tillsammans när hon skolades in, red ut stormen tillsammans, gick genom eldhavet, så vi fick en speciell kontakt. Hon blev alldeles till sig i går nr jag kom. Ett mer glädjefyllt 1½ års ansikte får man leta efter.Och som hon klättra på mig under de två timma rjag var där. Hon fullkomligen bubblade av skratt och tjogvis med kramar.....snacka om att krossa mitt hjärta....fast å andra sidan har jag nog krossat hennes.....lill-killen som inte ville släppa mig ur sikte de två sista dagarna jag var där, sken också upp, han klängde dock inte, men höll sig i närheten och ville visa mig en mössa som jag glömt kvar.... Jag saknar mina go-ungar på den förskolan...

Tack

11 Läs mer >>


Det nya jobbet som skulle vara så bra och så urbota kul får mig bara att bli ledse, klump i magen och tjocknad i halsen. Jag vill tillbaka till mitt gamla ställe.

Ta mig tillbaka

16 Läs mer >>


Om du surfar in på www.superstart.se
så titta noggrant efter en logga där det står radio.
Tryck på den.
Nu kan du välja mellan hur många radiostationer som helst. Från Sverige och ja resten av världen också. Nästan. Jag har i dag lyssnat på Ottos Barock music i datorn. Inget snack, ingen reklam, bara verkstad så att säga. Dvs Musik, musik, musik.
Jag har inte provat de andra radiostationerna än. Jag har fastnat i  barocken....

prova det här.

4 Läs mer >>Jag kan nog säga att jag är en rätt tålmodig människa. Få saker får mig att råka i panik. Men i går så kände jag nästan att det kröp i kroppen på mig. Sådär vid 16-tiden då mörkret började falla ute. Jag fattar inte hur man skall stå ut med i alla fall 2 så kallade vintermånader till. Och detta mörker....jag pallar inte med det längre. Jag tycker faktiskt att det börjar bli obehagligt. Riktigt obehagligt. Någon vinter har det ju inte varit, vi hade lite snö i luften som virvalde omkring den 4 december, men det lade sig aldrig. Sen har det bara varit gråmulet, blåsigt och regnigt. Vissa dagar har glömt bort att visa sig utan gått från mörker, genom mörker, till mörker.

Och nu ryktas det att det ska bli lite vinter, i början av nästa vecka. 0 - 5 minus. Jag menar, har vintern inte behagat att komma innan, så kan den faktiskt ta och vänta till nästa gång. Visst "Fint folk kommer alltid sent" men hallå...nån måtta får det väl ändå vara på det där med att komma försent. 5-10 minuter är okej, men en månad?...

Jag vill ha sol, sommar och piratbyxor....NU


Jag fixar inte mer blöta, kalla fötter, frusen benmärg och våta vantar. Vill inte.

Det ryktas om storfrä...

9 Läs mer >>Jag fyller år i dag. Fast jag inte rikitgt gillar det. Tycker jag har för många siffror. Jag hinner inte med.

Från gamla jobbet fick jag tre SMS, ett vykort och ett telefonsamtal De grattade mig och saknade mig som in i bomben, jag saknar dem, jag känner mig som Bambi på hal is.
Dessutom har jag ont i halsen, jag är stentrött och klockan är bara 20:00. Jag känner mig ensam. Det är ingen rolig födelsedag i dag. Datorn är seg, internet fast jag har bredband beter sig som en avliden
..och ja jag gnäller.....suck.

Hipp hurra för mig i ...

2 Läs mer >>
13469-146

Det där vill man se med egna ögon....Vill ni hänga med och bada?

Bada någon?

3 Läs mer >>
13469-145

Det blåser lite i dag.

vindpust

2 Läs mer >>
13469-144

Att säga "lycka till" till en skådespelare inför premiären anses bringa otur. Ännu värre blir det om skådespelaren säger Tack....Hur det är med den saken och varifrån det skrocket kommer ifrån är jag inte helt på det klara med. Vissa skådespelare får man lyckönska, andra inte. Artig som jag är så brukar jag i alla fall säga "Bockar och Bugar" i stället för att säga Tack.
Dock kan jag avslöja att strax innan premiären ska gå av stapeln så är det ett jädra sparkande i varandras bakar bakom scenen. Och inte då heller säger man tack.

En annan sak som jag märkt förbryllar de som inte varit inne i Teatervärlden är att om man hamnar på ett genrep av en föreställning så brukar skådespelarna aldrig komma ut för att ta emot applåderna. Publiken får gärna applådera, men inga skådisar kommer in på scenen för att ta emot dem
 
Är det rädslan för oturspöket igen?
Ja, kanske det, men den största anledningen är att genrepet är fortfarande en repetition, alltså ingen färdig föreställning. Det är den inte förrän dagen efter. På premiären.

Att bocka och säga Ta...

0 Läs mer >>

13469-143

Att vissla på scenen gör man bara inte. Det är förrenat med livsfara. Otur helt enkelt. Men här finns det en helt naturlig förklaring.
Förr - innan teatermaskineriet blev elektrificerat och styrd av datorer så sprang scenarbetarna omkring på tågvinden, där alla rep till fonder, byxor, och kulisser fanns. Scenarbetarna kunde ju inte stå där uppe och skrika att: Hörru Karlsson kan du t a och släppa ner skogen nu?
Näe, de kommunicerade sinsemellan med visslingar. Diskreta. Inga busvisslingar.
Så om skådespelarna inte ville riskera att få en tjock bom i skallen så var det bäst att låta bli att vissa på scenen.

Att vissla- teaterskr...

2 Läs mer >>

UTSEENDE


[ x ] Jag är kortare än 160cm.
[ x ] Ibland tycker jag att jag är ful.
[ x ] Jag blir lätt brun.
[  ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[  ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[  ] Jag har en tatuering.
[ x ) Jag är osäker över mitt utseende.
[  ] Jag har haft/har tandställning.
[  ] Jag har glasögon/linser.
[ x ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis. (
[ x ] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[   ] Jag har mer än två piercingar.(Öronen)
[  ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen. (

FAMILJ
[ x ] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[  ] Jag har rymt hemifrån.
[  ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[  ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[  ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[  ] Jag vill ha barn nån dag. (Kanske vet inte)
[  ] Jag har barn.
[  ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[ x ] Jag studerar.
[ x ] Jag jobbar.
[  ] Jag har somnat i skolan/jobbet
[ x ] Jag gör nästan alltid mina läxor
[  ] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[  ] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol
[ x ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.( En dasspapperrulle en gång)
[  ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[  ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[  ] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer. ( Men Micke och Molle får jag en klump i halsen av)
[  ] Jag har pissat på mej av skratt.
[ x ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[  ] Jag har gråtit av skratt.
[  ] Jag har limmat fast min hand i något.
[  ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[  ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.(

HÄLSA
[ x ] Jag föddes med en sjukdom. Sjukdom och sjukdom....men jag föddes med NF1
[ x ] Jag har fått stygn på ett öppet sår. Jag har många ärr men det är efter operationer.
[ x ] Jag har brutit ett ben. (Japp ett antal gånger har jag brutit mitt högra ben.
[  ] Mina tonciller har tagits bort.
[ x ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ x ] Mina visdomständer har tagits bort. (Någon av dem. Tandläkaren bände upp käkarna på mig så att det blv en inre blödning sen kunde jag bara öppna truten ett par millimeter på flera dagar.)
[ x ] Jag har genomgått en allvarlig operation. (böt benpipa en 15-16 stycken skulle jag tro, men allvarliga? Nja. FAst jag  gång.)
[ x ] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[ x ] Jag har kört mer än 300km på en dag. ( Jag har inte körkort men jag har åkt buss till Prag och till Wien)
[ x ] Jag har flugit.
[  ] Jag har varit i Ryssland.
[  ] Jag har varit i Kina.
[ x ] Jag har varit i Sverige.
[  ] Jag har varit vid Haldefjäll.
[  ] Jag har varit i Japan.
[  ] Jag har varit i USA.
[  ] Jag har varit i Afrika.

EFARENHETER
[ x ] Jag har tappat bort mig i min hemstad. ( Jag hittar inte i Stockholm längre, och en gång cyklade jag vilse på Rosengård i Malö, jag hittade inte ut därifrån. Irra runt i över en timme)
[ x ] Jag har sett en fallande stjärna.
[ x ] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ x ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.( Jag försov mig en gång och när de ringde till mig från jobbet så hoppade jag direkt i mina kläder utan att ta av mig pyjamasen, det var ändå vinter)
[  ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[  ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[  ] Jag har varit i ett casino
[  ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[  ] Jag har gått "skinny dipping".
[ x ] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ x ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme. Näe men en halv liter under en måltid.
[  ] Jag har krockat i en bil.
[ x ] Jag har skidat. står jag på Försökt i alla fall. det går inte så bra. Snö är ovanligt här nere. Och minsta lilla backe så näsan.
[ x ] Jag har medverkat i ett skådespel. Japp en 20-25 stycken
[ x ] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet. Ja ett par stycken
[ x ] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ x ] Jag har sett norrskenet.
[ x ] Jag har suttit på ett tak på natten. Näe inte på natten men klockan 5:30 på morgonen
[ x ] Jag har aprillat någon.
[ x ] Jag har åkt taxi.
[ x ] Jag har ätit sushi.
[  ] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[ x ] Jag är singel

[   ] Jag är i ett förhållande.
[   ] Jag är förlovad.
[   ] Jag är gift.
[   ] Jag har varit på en blind date.
[ x ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[ x ] Jag saknar någon just nu.
[ x ] Jag är rädd för att bli övergiven.
[   ] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[   ] Jag har skiljt mig.
[ x ] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[   ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[   ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[   ] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[  ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[  ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[  ] Jag har blivit kysst i regnet.
[ x ] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[   ] Jag har kysst en till mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[ x ] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[ x ] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[   ] Jag har smygit ut utan lov.
[   ] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[ x ] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[ x ] Jag har fuskat i ett spel.
[   ] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[ x ] Jag har druckit alkohol.
[  ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[  ] Jag kan inte svälja piller.
[  ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[  ] Jag tar mediciner mot depression.
[  ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[  ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ x ] Jag har vaknat gråtande. Inte gråtande, mer än när man var liten och drömde mardrömmar, som vuxen har man väl vaknat och varit olycklig men då har det met blivit en tung suck.
[ x ) Jag har somnat gråtande ( Suck igen)

DÖDEN
[ x] Jag är rädd för att dö.
[  ] Jag hatar begravningar.
[ x ] Jag har sett någon dö. Ingen människa men vår katt Ida som jag växte upp med dog med huvudet i min hand
[ x ] Någon nära till mig har försökt begå självmord. ( En vän )
[  ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ x ] Jag äger mer än 5 rap CDn. Vad är rap cd? jag har 200 klassiska.
[ x ] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[  ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[  ] Jag äger många dyra designerväskor.
[ x ] Jag äger något från H&M.
[ x ] Jag samlar på serietidningar. Samlar gör jag väl inte, men jag har en bunt Larson.
[  ] Jag äger något från Benetton.
[  ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[  ] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[  ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[  ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ x ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[ x ] Jag ser på nyheterna.
[ x ] Jag dödar inte insekter.
[ x ] Jag svär ofta.
[ x ] Jag sjunger i duschen.
[  ] Jag är en morgonperson. Beror på VAR jag är och HUR vädret är. Och vilken årstid det är utanför fönstret. Varmt soligt sommar. = tidig morgonmänniska
[  ] Jag betalade för min rington.
[ x ] Jag är petig med grammatik. Föröker i alla fall få det rätt. Men har ej stenkoll.
[  ] Jag är en sportfanatiker.
[  ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[  ) Jag är bra på att baka.
[  ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[  ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[ x ] Jag vet hur man skjuter. Kanske. Sikta och skjut ...väl?
[  ] Jag är kär i kärleken.
[  ] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ x ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[  ] Jag är bra på matematik.
[ x ] Jag tror på spöken.
[  ] Jag är online 24/7 på msn, Vet ej vad jag gör det datumet.
[  ] Jag har inte lämnat in arbeten och ändå fått 10 i en kurs.
[ x ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet. Om det är en giftspindel, näe då sover jag inte. Annars så sover jag, bara den är liten.
[ x ] Jag är väldigt kittlig. Extremt. Men kittlar man mig så slår jag. Får panik.
[ x ] Jag älskar mörk choklad. Tycker om i alla fall. Ljus choklad går i alla fall bort.
[ x ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[  ] Jag är bra på att minnas ansikten.
[  ] Jag är bra på att minnas namn.
[ x ] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv. Men det är väl lite av poängen med att leva?

Ett listhelvete till....

5 Läs mer >>I tre år och tre månader har jag följt 38 barn och deras familjer. Vissa av barnen kunde inte prata när jag träffa dem första gången. Nu är de stora killar och tjejer som till hösten skall börja i MULLE....I dag var det sista dagen på mitt nuvarande eller ska jag i denna stund skriva dåvarande jobb. Tre år är lång tid. Det var väldigt många farväl i dag. Och kramar i tjogvis. Både från alla 38 barn och deras respektive föräldrar. En liten kille på min avdelning tog det extra hårt. I två dagar har han haft stenkoll på var jag avrit någonstans, och helst av allt så skulle jag hålla honom i handen. Tre år gammal är han. det var också jag som skola in honom förra hösten. - Kan du sitta brevd mig när vi äter T? Kan du sitta här när jag leker? Kan du sova brevid mig? Stackars lill-kille han var knäckt. Han varken åt eller sov i dag. Annars brukar han trycka i sig 2 portioner minst. I dag blev det bara en halv.

Många gåvor, blommor och presenter blev det. Faktum är att jag sitter och väntar på något som skall komma hit, hem till mig någongång efter 17...det är en gåva från ett föräldrapar.....

På måndag börjar jag jobba på ett ställe som är nytt i två bemärkelser. Dels är det nytt för mig och dels är det nytt för det startade i höstas.
Det är lite läskigt. Men det är en fast anställning...
Man vet vad man har men inte vad man får.
Hoppas att det är ett lika varmt och hjärtligt ställe som mitt dåvarande

Hejdå-dagen