0 Läs mer >>

Hitills har jag i år sett 37 föreställningar varav hälften "i tjänst" så att säga.
Årets föreställning blir

Elektra revisited på Teater Weimar

Läs min recension också: http://www.nr.nu/Templates/Review____5622.aspx?epslanguage=EN

Årets föreställnin...

1 Läs mer >>
Maria Sundqvist får Kvällspostens Thaliapris. För sitt hårda och berömmliga arbete med Operaverkstaden i Malmö.
Heja Maria!
Hon slår på stora trumman för barnopera och inspireras av Staffan Westerberg. Jag har själv sett hennes förställningar. Till och med när musiken är extra "svår" sitter ungarna i så låg ålder som drygt 3 år och är helt uppslukade av föreställningen.


Jag gissade rätt!

3 Läs mer >>
image253

Fotot ovan resulterade i att jag la av för denna gången med att leta efter den sällsynta och extremt frånvarande kärleken. I alla fall på nätet. I alla fall överhuvudtaget. Den som letar han finner? Nja, det gäller nog inte mig i alla fall.

Men i alla fall. Årets sämsta flört, eller en av de sämsta, hittades som de övriga på nätet
ett kort samtal utspann sig via MSN. Killen ber mig skicka ett foto. Jag säger att de jag har är inga bra foton. Han ber mig att skicka ett ändå. Jag skickar det ovanstående. Det enda jag har då.
Han frågar jag är EGENTLIGEN.
Gissa säger jag.
48 år säger  han
Jag frågar om han skämtar. Han förnekar det och säger att jag ÄRLIGT TALAT SER JÄVLIGT SLITEN UT. Sen loggar han ut för tid och evighet.

I morgon årets teaterföreställning

Årets sämsta flört...

4 Läs mer >>


image252


Årets bottenapp måste vara det där jobbet jag hade under vårterminen i hjärup. det där onda stället. 
 
I morgon årets sämsta flört

Årets bottenapp Ju...

0 Läs mer >>
image251

Årets intiativ måste ändå vara KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN
som i stället för mainstreamfilmer och kiosklitteratur kör loss en gång i veckan på det verkligt tunga gardet. Böcker av författarna. De stora författarna. Lagerlöv, Lagerqvist, Mann, Wolf, osv

Heja Heja!!! Länge leva fiiiiinkulturen.

I morgon årets bottennapp.

Advenstkalender 2....

2 Läs mer >>

Jag hade egentligen tänkt vänta till 1 december med att starta min julkalender. Men jag börjar redan i dag.

image250

Dagens lucka blir: Årets inköp

Man kan ju alltid hoppas på att det är Yamahan gigglen.Men eftersom jag väntat ett år nu på den. Och de säger att den skall komma nu i november och jag inte tror dem så får årets inköp bli något annat.

Och vinnande i den klassen blir min
Sony a-100 en suverän systemdigitalkamera. Som visserligen ännu är inte helt och hållet min utan mest bankens än så länge.

Imorgon avslöjas årets bästa intiativ

Årets inköp Julk...

2 Läs mer >>
Nu är två recensioner inne på
http://www.nr.nu/

Terriers:

http://www.nr.nu/Templates/Review____5782.aspx


och Noréns:

http://www.nr.nu/Templates/Review____5780.aspx


Läs gärna och säg något.

Recension av Norén...

0 Läs mer >>
image249Inspirerad av T:s blogg (http://radiokustarnik.blogspot.com/)  så härmar jag honom hejvilt och i punktform berättar vad jag gjort i dag.

1. Vaknade en liten stund innan alarmklockan satte fart med "Intåg i sommarhagen" Insåg att jag var tvungen att gå upp. Insåg att jag inte hade någon frukost hemma. Och att klockan gick för snabbt för att jag skulle hinna med.
Ögnade snabbt igenom T:s recension av Norénpjäsen. Vi var på samma spår i våra recensioner.

2. På vägen till Lund för repetition inköptes Sveriges mest pinsamma frukost denna dag. Eller skall jag säga onyttigaste? 3 Lussekatter och en 33 cl coca -cola. Köpte också en Kvällsposten för att läsa recensionen över Teater Terriers galna uppsättning av The best of Dallas.

3. Röst och kroppuppvärming på Lilla Teatern. Genomspelning av scenen vi improviserat fram föregående repetition då regissören var borta. Klockan gick och jag stannar 1 timme för länge. Är lite okoncentrerad då min egen Dallasrecension mal i huvudet och päronen skall komma förbi mig för att avlämna lite möbler de vill bli av med.

4. Tar tåget tillbaka till Malmö vid 14 tiden i stället för 12:30. Är hungriig. Köper två lussekatter till. Och en cola.
Väl framme i Malmö så är det 15 minuter kvar innan bussen går. Herr Jean och jag beslutar oss för att gå upp till Möllan. Vi diskuterar Dallasföreställningen från föregående kväll. Trevligt.

5. Hemma. Vandrar runt i lägenheten. Tar tjuren vid hornet och kastar mig in i skrivandet. Det går helt smärtfritt denna gång. Skönt nog. Jag når med lätthet upp till de 2500 tecken redaktionen önskat. Kastar ner en fråga i ett mail till en av lärarna i pedagogiskt drama. En fråga som tillhör föregående eximination som jag fått lite bakläxa på.

6. Päronen kommer med två små brudkistor. De är förmodligen över 100 år gamla. Ett runt bord, också det väldigt gammalt. En kopparkanna och en 40 tals -köksvåg. Pappa borrar hål i väggen för att jag senare skall få upp en mastodontspegel ovanför soffan. Spegeln har en guldram som skulle få Gustav III grön av avund. Dock saknas plugg och krok för att spegeln skall kunna placeras på sin majestätiska plats. Päronen får läsa igenom recensionen innan jag skickar in den. Den får klart godkänt. Av dem. Ännu icke av redaktionen. Det återstår att se i morgon.

7. Jag inser att jag är hungrig. Och fortfarande är kylskåpet lika tomt som i morse. Jag köper en pizza för den ensamma 50-lappen i byxfickan.

8. T ringer och är nyfiken på hur jag skrivit min recension. Vi utbyter våra recensioner via mail. Hans är strålande.

9.  Får för mig att jag skall ha en fest. Mellan pizzatuggorna skickar jag i väg en festinbjudan till teateraporna på lilla teatern. Pizzan är halvuppäten och iskall eftersom jag gör allt annat än det jag skall. Äta.

10. Klockan är 20:15. Nu skall jag ta det lugnt. Nu är alla måsten gjorda för i dag.

Lite blogginspiration

1 Läs mer >>
image248Det har varit mycket ett tag nu. Jag har inte hunnit blogga. Och när jag har hunnit så har det kännts som en plikt, ett krav att blogga och då är det liksom inte kul att blogga. Dessutom har jag inget att säga just nu. Eller orkat säga. Så därför har det varit stiljte på bloggen. Men jag lovar. Det kommer mer. Snart. I sinom tid.

En kort uppdatering bara:

Moppen: Nix den har inte kommit än.....

Familjekonflikten mellan W E och M: Ingen lösning eller rättare sagt ingen har gjort nått åt det.

Det "Nya" jobbet: Är ok. Det är bara lite kärvare tongångar mot barnen. Lite mer sura miner och suckar vilket är tråkigt. Större social misär. Större sociala problem. Däremot skall en vän till mig börja där och det skall bli kul.

Kärleken: Det existerar inget sådant i mitt liv....tvärrr

Teater: 35-36 sedda pjäser hittills i år. Undrar om jag hinner komma upp i 40 innan året är slut. Recenserat ca 12-14 av dessa. Så hälften av dem är högst frivilliga andra hälften är frivilligt fast betalt. Har också börjat repa fröken Julie. Jag skall göra Kristin.

Ett stackars blogg...

3 Läs mer >>
 Jag kände mig ruggig. Som en rugguggla. En kompis som också var i ruggugglestadiet frågade om jag ville hänga med och basta. Den närmaste bastun var i Källaren hos Friskis och Svettis. Det luktade varmt askfat och svett. Men det var i alla fall en bastu.

Höst-tecken 1

0 Läs mer >>

Eller vad det heter...

Men Spegeln öppnar på Fredag. Folkets bio har tagit över. Hoppas att de lyckas styra skeppet bättre, eller har mer tur än TRiangelfilm. För utan Triangelfilm dör filmen. Då får vi bara amerikanska mainstreamfilmer där Meg Ryan kysser pojkar i solnedgångar och Tom Crusie ger rymdkejsaren på nöten...

Så på fredag drar jag mitt strå till stacken och går och ser en RUMÄNSK film på samma tema...eller inte.
Den heter i alla fall: Så firande vi världens undergång. Men det handlar knappast om någonslemmig alien. Snarare om en girigbuk till diktator, ja, ni vet, han, den där, som blev skjuten...Jag vet vad han heter men att försöka mig på att stava hans namn vore att skämma ut mig. Betald freelancande recensent som jag är.

Gud ske pris

4 Läs mer >>
image247

I dag tröttnade jag på mitt till 1/6 del varma element. Och att det porlar utav bara bäcken när man vrider upp värmen. Så jag gick och köpte en elementnyckel i den bästa affären av Alla. Claes Olsson vad vore livet utan dig? Intet!
Nu har jag luftat. Det behövdes. Det pös luft omkring fem minuter. Sen kom det svart vatten....vilket påminner mig om att man egentligen skall låta det svarta vattnet rinna tills det är kalrt. Vilket jag inte gjorde. Jag luktar olja om händerna. Det är ingen god doft. Det är ingen doftolja precis. Eller massageolja. Men elementet är i alla fall varmare. Samma problem har jag i köket. Men där finns det ingen spärr att vrida på. Så där har jag ingen aning om hur jag ska göra för att lufta. Det porlar lika friskt där,och elementet är kallt.

Nån som vet?
Ja förutom att försöka få tag på hyresvärden.

Handlingskraftighet