5 Läs mer >>
13469-139

Lite suddigt. Men får jag äran att presentera min brorson. Unge herr Ib.

13469-139

2 Läs mer >>
Okej då, det blev en lista till. Men det är den sista. Nu får ni inget höra av mig förrän jag har något vettigt att säga.

Januari: Jobbade heltid. Repade Andorra, Och hade premiär på Lärda Fruntimmer. Samt fyllde år. Åsså åkte jag och P till Amsterdam och promenerade sönder våra fötter.

Februari:  Jobbade heltid. Repade Andorra. Recenserade "Cabaret"  för tidningen Nummer. Hade en försenad 35-års fest. Nu vill jag inte fylla år mer.

Mars:  Jobbade heltid. Föräldramöte på jobbet. Premiär och föreställningar på Andorra.

April: Jobbade heltid. Kraftig teaterabstinens. Rejäl Andorra separationsångest. Fick förlängt vikariat på jobbet. Recensera Karriär. Tittade på Cullbergbaletten. Deltog i den interaktiva föreställningen "En resa"
Började hjälpa J med hans Scenprov till Fridhem och Wendelsberg. Såg Skånes dansteater och Anna Vnuk. Börja pilla på Manus till "Sophie"

Maj: Jobbade på som vanligt. Såg Figaros Bröllop med Lillebror. Han tyckte om det till min stora lättnad och glädje. Fortsatte hjälpa J med hans Scenprov. Fick glädjebesked senare att han kom in på båda skolorna. Staterade i en film gjord av en flmelev från Svalöv eller om det var Fridhem. En första träff med de som jag vill ha med i pjäsen Sophie. Paddlade med M för första gången detta året ocg gick på Konsert. (Vivaldi). En god vän R bestämmer träff med Sankte Per och stannar där.

Juni: Jobbar. Åker till Stockholm för återträff med den klass jag lämnade i femman. Alla kände igen mig!!!
Träffade min biologiska mamma. 18 år sedan sist. Städhelg på Lilla Teatern, jag cykla fram och tillbaka båda dagarna. (Malmö-Lund). R begravs. Halva kapellet fylls med vänner från Lilla Teatern. Skönt. Anordnade grillning på gården för Andorra-gänget. Ser Lysistrate. Börjar prata om K+M+R+L som ett sommarprojekt. Vilket blev en tumme av en vante och inte ens det till slut.

Juli: Semestern börjar, cyklar mellan bosatden och kallbadhuset. Paddlar ytterst lite. Knatar på Med KMRL pjäsen.

Augusti: Sista semesterveckan. Börjar jobba. Ser Carmen med päronen i Pildammsparken. "oberuberläger" i bokskogen inför Sophie pjäsens uppstart. Fortsatt filming av KMRL pjäsen.

September: Jobbar. Börjar läsa Pedagogiskt drama efter diverse cirkusvändor. Paddlar lite. Recenserar Teater Terrier och Teatr Weimar. Repar Sophie. Repar Andorra igen för Kulturnattens en timmes version.
Kulturnatt spelar Andorra och har öppen repetition på Sophie. Recenserar Banankontakt.

Oktober: Jobb. Plugg. Rep. Köper Loftsäng. Ser Moomsteatern. Paddlar. Ser Teater i Landskrona. Går på Disputationsfest

November. Jobb. Plugg. Rep. Hjälper A och O att flytta. Recenserar Dead Man Walking, samt Brel. er tre föreställningar på en och samma dag.

December: Jobb, Plugg, rep Avhopp av både regissör och en skådespelare. Får så smånngom tag på både regissör och skådespelare. Pust. Söker ett jobb, en FAST tjänst på vinst och förlust. Får det. Hjälper C med scenprov till Teaterhögskolan. Går hon längre än vad hon gjort innan när hon sökt kommer jag att börja ta betalt. Jag menar två av två. Har en fest.M+ flickvän kommer kändes kufiskt och sisådär- men överlever. Ser Grease med jobbet. Glad att slippa recensera den mer än inför mina kollegor.  Åker på redaktionsmöte till Stockholm.

Årssammanställning 20...

5 Läs mer >>
13469-64

Jag lovar att detta blir sista listan för i år. Mitt hjärnkontor är stängt, och man får låtsas för en stund att man är en intressant person som får svara på en journalist dumma frågor. 

Vilken egenskap vill du helst se hos andra?
Humanitet, medmänsklighet och överseende.

* Hade du något smeknamn när du gick i skolan?

Japp, ett som jag gav mig själv, oh det fick jag ångra djupt. Det blev nämligen ett öknamn. Min tanke var att försöka komma in i gemenskapen i klassen men tji fick jag. Namnet jag gav mig var "Terre" från 6:an till 9:an blev jag sedan kallad "Terre Terrorist"
* Vad tycker du om fildelning?
Både och. Men eftersom jag mest lyssnar på klassisk musik är det lite av att köpa grisen i säcken om man laddar ner.
* Varför bloggar du?
För att få bekräftelse. Precis som tidningarna anklagar oss bloggare för. Men sedan vill jag fylla ett tomrum också. Det kulturella rummet. Sedan är det kul att någon läser. Åsså får man nya vänner på köpet. En av dem skall jag träffa IRL på nyaårsafton.
* Betyder kärlek mer för dig än vänskap?
Svår fråga. Vänskap är  viktigt. Man kan inte vara utan vare sig det ena eller andra eftersom de båda egentligen lever i symbios med varandra. Vänskap är ju också en slags kärlek. Eller hur. Och Kärlek är vänskap.
* Vad kan man leva utan?
Förmodligen en hel del av det vi har i I-länderna. Det som är oumbärligt är Vatten och mat. Och helst tak över huvudet. Och revolutionerande mediciner som vissa vaccin mot Polio, Stelkramp. malaria. Pencillin är också oumbärligt. Resten kan man klara sig utan. en sak till förresten Eld är oumbärligt.
* Har du funnit harmoni i ditt liv?
Njae, det vet jag inte riktigt omjag kan säga att jag har. Jag finner stor harmoni när jag är på scenen mitt i en föreställning. Men i mit egna liv så är jag nog väldigt rastlös.Jag är inne på min 5:e lägenhet på knappt tio år.
* Vad skulle du göra med ett friår?
Det vet jag inte riktigt o mjag hade velat...Jag hade hellre velat gå ner till ett halvt friår. Dvs jobba halvtid men få heltidslön. Men eftersom ens största sociala nätverk för tillfället är när jag jobbar så skulle det nog bli trist i längden. Men jag hade kanske försökt spela mer teater och kanske starta en teatergrupp med utvalda teatervänner. Till exempel dig J.
* Vilket lands matkultur tycker du bäst om?
I Italien åt jag den godaste Pizzan jag någonsin har ätit i hela mitt liv. Så det får nog bli där.T- M är en jäkel på att laga mat och han bor på Vildanden i Lund så det får bli hos T-M på Vildanden och i Italien. Även det hos T-M och den där resturagen jag T-M och hans fru var och åt på. Den där pizzan....
* Hur svarar du i telefonen?
ja det är ......
* Är du pinsam på fyllan?
Jag dricker faktiskt inte alkohol. Så tråkig är jag. jag hr faktikt aldrig varit full. Så något pinsamt har jag aldrig gjort.
* Hur ser folk dig?
Neråt....eftersom jag är kort. Tur at man inte är kille med begynnande flint, om man nu skulle vara kille och ha komplex för det.
* Värsta känslan?
Att bli utskälld, att känna sig övergiven,ensam, ful och korkad, att vara olyckligt kär. Det vill jag aldrig vara mer. Fy fanken.
* Favorit tv-program?
Fredrik Lindström är bra. Liksom Six feet under. Lost. Fanny och Alexander...
* Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?
En hel dag när man repeterar en pjäs med vänner, man äter lunch tillsammans innan man fortsätter arbetet med pjäsen sedan sticker man på teater eller bio tillsammans och avslutar med en öl/cola på krogen. Och man bara vet att man har en riktigt bra föreställning på gång. Man har hittat sin roll.
* När grät du senast?
Det var ett tag sedan. Jag biter ihop.
* Är du vidskeplig?
Näe, det enda jag gör utan att tänka på är att om jag hittar en peng på gatan så tar jag upp den och "spottar" tre tvi tvi tvi på den innan jag stoppar den i fickan. Och så säger jag inte tack när någon önskar en lycka till när man har föreställning, jag säger i stället som den utomordentligt väluppfostrade varelsen jag nu är : Bockar och bugar.
* Vad skulle du vilja ändra i ditt liv om du fick ändra på vad du ville?
Att mina skulder bara försvann ådär i ett nafs. Att en viss rädsla försvann för en viss sak. Att jag had enågon som älskade mig vid min sida och som delade mina intressen.
* Skulle du vilja vara med i kungafamiljen?
Näe sannerligen inte. Det är jag för rastlös för...vilka ofantligt tråkiga sittningar de har vid middagar. Och alla "ettiketer" man måste hålla på.
* Vad har du alltid velat göra men aldrig vågat?
Det är just det där som....men det är för privat.
* Vart går din drömresa?
Till en massa ställen. Vietnamn, Skottland, iIrland, Island (igen) Grekiska Ö-världen, Italien (igen) Amazonas, Malaysia, Maldiverna, Nya Zeeland. Åsså vidare.
* När blir man vuxen?
När man börjar bli kallad Tant av barnen.
* Vill du säga förlåt till någon?
Nej, inte just nu. Jag har ingen att säga förlåt till. Mer än till Moder Jord då kanske för at jag låtit halogenlampan vara på hela dagen utan att jag varit hemma.
* Vad tror du på?
Tomten.
* Vilken dokusåpa skulle du helst vilja vara med i?
Skulle vara ett så tråkig stycke deltagare så jag hade blivit utröstad direkt. Och tur är väl det. för jag har inte i Dokusåpor att göra. Jag har för stor medkänsla.
* Vad är lycka?
Det är så olika. Den där bubblande lyckan när rösten går upp i falsett av iver, den kan komma när man minst anar det. Då är man lycklig. Den kommer i allla möjliga och omöjliga sammanhang, det är när man för tillfälet känner sig stark, omtyckt och duktig och att man trivs.
* Vilken person beundrar du?
Mamma och Pappa givtvis och den där grabben från Canada. Craig Kielburger som 11-åring startade en organsiation mot barnarbete. Nu är han 23 och organsiationen har startat över 400 skolor över världen och givit över 20.000 barn utbildning. ( www.freethechildren.com)
* Vem var din första kärlek?
Den allra allra första måste ju onekligen varit pappa omman ska tro Freud, annars var det nog Ori och David och Tobias i första klass, Och Stefan.. Men sedan har det varit tomt....förutom M när jag var 27 men där blev det bara olycka...
* Vem har makten i ditt liv?
CSN, banken och Jag hoppas jag. Fast Sara min katt säger nog att det är hon. Och Jobbet har det väl också på sätt och vis.
* Har du någon dold talang?
Dold? Inte vet jag. För då vore den ju inte dold. En oupptäckt talang vore ju kul. Om det ligger inom ens intresseområde förtåss, annars är det illa.
* Har du mobbat någon?
Nej, det hoppas jag verkligen inte att jag har gjort. Skulle aldrig falla mig in som vuxen eftersom jag själv varit oerhört reatad och utanför i stora delar av  mitt liv. Jag tar illa vid mig när folks mobbas i sitcoms och tycker inte heller om drivandet av de sk "nördarna" i filmer och musikaler.
* Vilket djur skulle du vilja vara?
*En omtyckt huskatt......
* Har du någon fobi?
Ja det där som jag har en viss rädsla för är kanske rent av en fobi?

Utmanar: Elinleticia, Tezzla, Pavone, Turmalin och ni andra också...om ni vill. Meddela mig om ni tänker anta utmaningen.

Stå ut gott folk här ...

2 Läs mer >>
Skulle du kunna tänka dig att delta i en dokussåpa? Ja, om man slapp tävlingarna, så skulle det vara kul att prova leva som på medletiden, eller i ett gammalt bondesamhälle. För en tid. Men eftersom jag skipar skitsnacket, intrigerna och utöstningen så skulle det bli en mkt tråkig dokusåpa. Däremot hade repen till föreställningen av Andorra varit spännande med avhopp, kådespelare som slog följe med Sante Per två veckor innan premiären, snacka om spänning.

Vilken årstid tycker du bäst om?
Sommaren när det är hett och soligt.

Brukar du sjunga i duschen? Om det jag ju nu gör kallas för att sjunga så okej, jag trodde snarare att det var förargelseväckande beteende på privat mark.

Vilken sport tycker du är roligast att se på tv?
Sport är tråkigt att se på. Men Lilla Sportspegeln går väl an.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Det har nog hänt en del. Kungen Till exempel. Säger han i alla fall.

Vad är viktigast för dig? Att man trivs med det man gör. Att man inte tvingar någon till något den inte vill. Åsså familjen förståss.

Laddar du hem musik och film från internet?
Japp, det ahr jag gjort en gång. fast jag kunde inte se filmen ändå. Så jag gör inte om det. Lite Bach har jag väl laddat ner också.

Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Först skulle jag betala av mina skulder. Sen skulle jag köpa en Yamaha Giggle EU-moppe. Ge bort en del kosing. Och placera en del. Eller låta placera, jag tycker aktier är astråkigt.

Vad är det bästa med julafton? Inget eftersom mina päron rymmer från Sverige varje Jul och brosan sticker iväg med sin familj.

Tänker du mycket på ditt utseende?
Jodå. Jag och Spegeln är väl inte alltför söta vänner.

Vad får dig att slappna av?
  Bach. Och jag är väldigt väldigt avslappnad 3 minuter innan klockan ringer på morgonen. Jag får mordhota mig själv för att lyfta min avslappnade kropp från madrassen. Det funkar inte.

Vilken sida av sängen sover du på?
Jag har en 140 cm bred säng, själv är jag 150, så jag ligger diagonalt.

Är du mörkrädd?
Beror på. Jag tycker inte om att gå in i ett mörkt rum utan att tända. Och en gång (sista gången) jag såg en skräckfilm (ensam) på Bio, eller Thriller, psykologisk sådan, så var jag skitskraj när jag cyklade hem. Jag menar det. Skitskraj. Jag avskydde att låsa cykeln den kvällen.

Bär du glasögon eller kontaktlinser?
Nej inte ens solglasögon. Fast man borde.

Vilken färg är snyggast?
Som sann 70-talist: Alla färger är vackra på sitt sätt. ;).

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?
Verkligen inte.

Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling?
Yamaha Giggle med tillhörande lås, försäkring och hjälm, samt att mina skulder till CSN avskrivs.

När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon?
9-10 om jag vaknar då. eftersom man jobbar alla andra dagar vaknar man oftast tidigt på helgerna också. Men jag går inte upp innan 9. Om jag inte ska i väg och paddla med klubben förståss. Eller repa teater.

På vem/vad avreagerar du oftast din ilska?
Tyvärr kan jag nog snäsa åt min katt i bland. Stackarn.

Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen?
Nej, det kan man inte, men jag önskar att rökarna skulle förstå hur illa det luktar om dem när de har rökt och omkring dem när de röker. För att inte tala om askfat.

Hur många gånger har du fuskat på ett prov? Vågar inte sådant.

Bor du utomlands?
Beror på. Jag är ju ett Ufo i bland. Så då borde jag ju rent hypotetiskt bo utomlands, Åsså bor jag i Skåne som varit danskt. Så kanske jag bor i utlandet?

Hur länge varade ditt längsta förhållande?
Har ej haft den turen

Har du piercing?
Haft hål i öronen. Men det var för längesen, så länge sen. Säg var är de nu?

Bråkar du och dina syskon ofta?
Bråkar gjorde vi som små. Så hårtottarna rök. Nu är det mer sarkasmer som viner åt mitt håll i bland. Jag har slutat bråka.

Läser du ofta böcker?  Ja det kan man nog säga att jag gör.

Vad föredrar du för sorts filmer?
Drama helst. Välgjorda. Men en och en  annan Amerikansk storfilm kan slinka med. Bara det inte är romantiska komedier. Amerikanska.

Vill du ha barn?
Vet inte. Inte som det ser ut just nu. Men träffar man någon så Ja då kanske.

Är du bra på att laga mat?
ja det är jag nog. Om det händer.

Var badar du helst?
I havet. På sommaren. Minst 20 grader.

Vilka djur är du mest rädd för?
onda djur som stora giftiga spindlar, elaka skorpioner. kackelackor ser rätt läskiga ut. Och krokodiler är ju inga man vill stöta på när man badar.

Vilken musikstil tycker du bäst om? Klassiskt och opera

Vilka språk kan du?
Svenska, Gibbrisch, Svengelska, 10 ord på grekiska och lite engelska.

Har du någon gång skadat dig allvarligt?
Ja, jag bröt högerbenet titt som tätt som liten, men eftersom det var så ofta vet jag inte om det ska räknas som allvarligt i mitt fall.

Gillar du att dansa?
Nej. Disco hatar jag: Men vi dansade Swing i pjäsen "Maratondansen" och det var kul.

Vad har du för klädstil?
Ingen snygg i alla fall.

Är du flygrädd?
Nej. Så länge flygplanet uppför sig som det ska, men skulle det helt plötsligt störta neråt jäkligt snabbt å skulle jag bli rädd.

Vad tycker du om rökförbudet på krogen?
Bra.Men jag saknar min basröst jag brukade få när jag varit ute på krogen och druckit cola.

Hur vig är du?
Rätt vig. Jag kan ett kul trick med en pinne och så länge jag kan göra det så måste jag nog betraktas som vig.

Vad dricker du helst när du är törstig?
Allt utom vatten och Alkohol, dumt nog i alla fall när det gäller vattnet.

Vilken är din favoritglass?
Chokladglas, Citronsorbet, Polkagrisglass.

Vilket kaffe sörplar du helst?
Har försökt mig på den ädla konsten att dricka kaffe i mång aår nu. Mne inte lyckats,

Vilket mobilmärke föredrar du? Bara telefonen funkar å duger den åt mig

Vill du gå ner i vikt?
Nej absolut inte. Inte ett enda gram. Gärna upp ett kilo eller två. Sen räcker det.

Vad har du för personlighet? Personlighet? Jag hoppas att folk tycker att jag är snäll. Kreativ och punktlig.

Har du varit deprimerad?
Ja

Tycker du om sushi?
Fusksuchi är gott. Då är fisken inte rå.

Tror du på livslång kärlek?
Ja, titta bara på mina päron.

Vad äter du helst när du ser på film?  Om jag går på bio så blir det antingen popcorn eller sådana där bacon och cola, hemma blir det vad jag har. Typ cola och godis. Eller middag.
¨
Lever dina föräldrar tillsammans?
Jajamänsan. Fast inte min biologiska mamma.

Skulle du vilja träna någon typ av kampsport?
Räknas fäktning?

Är du en morgon eller kvällsmänniska?
Beror på. Jag är definitivt ingen morgonmänniska när klockan ringer..

Hur ofta motionerar du?
Varje dag, till och från jobb.

Hur ofta har du sex: Sex? Vad är det? Jag har hört tals om det, det är något man äter..eller nu vet jag, det är det dära djuret va som dog för tre miljoner år sedan? Jaså inte.....

En lista till medan v...

4 Läs mer >>
13469-47  

Lista hittad på en blogg någonstans därute. Nu utmanar jag ElinLeticia, Pavone och Turmalin. ftersom det är ni som oftast lämnar kommentarer.

Fem saker Jag vill göra under år 2007

1.
Ja, vad tror ni? Jag vill givetivs köpa Den där Eu-moppen ni vet. Yamahan. Gigglen.
2. Ja, vad tror ni? Jag vill givetvis spela mer teater. Ge mig en bra rolig och givande roll i en pjäs som säger något.
3. Det skulle vara roligt om jag får recensera mer för www.nr.nu
4. Jag skulle gärna vilja resa utomlands i sommar. Tillsammans med någon. Gärna till Italien. Eller båtluffa i Grekland.
5. Resa mer. Spela mer teater. Vara mer tillfreds med mig själv. Få umgås mer med folk.

Fem saker jag vill skall hända under 2007

1. Att George Bush erkänner sina misstag, ber om ursäkt och avgår
2. Att forskarna kommer fram till klimatet faktiskt är helt normalt. Och att det inte finns något hot.
3. Men trots föregående punkt att folk börjar inte bara tänka utan i stället göra stora förändringar till fördel för naturen
4. Att en morgon när man cyklar till jobbet så står det på Kvällspostens löpsedel: I natt hände det. Världen har fred. Inga krig någonstans. Fast en bättre löpsedel text kanske är : Nu är vi alla sams
5.
Att jag får rollerbjudanden

Fem saker

4 Läs mer >>
13469-126

Mitt namn:
 "Konstanze" är mitt alias här på bloggen.                                                                           
Längd: 150 cm
Spelar du något instrument: Jag äger en Cello, en tvärflöjt och en klarinett samt en blockflöjt, men spealr på dem gör jag inte.
Vem vet mest om dig: Förhoppningsvis jag själv. Annars är det illa. Men i bland undrar jag.
Vad vill du ha just nu: Massor med snö. Och så vill jag ha den där moppen, och mer pengar än vad jag har.
Fobier: Ja, jag har nog en slags fobi för en viss sak eller syssla som man är två om.
Känner du en snygg kille: Ja, det gör jag. Han stal mitt hjärta, men gav sitt till en annan. Min bror snygg också. Men å andra sidan så känner jag en hel del killar som är hur snygga som helst för att de har så fina och vackra själar.
Har du körkort: Nej, men jag kommer kanske ta ett förarbevis tillsammans med en massa 15-åriga finniga varelser snart.....*garvar*
Vill du gifta dig: Ja det vore ju trevligt om någon föll för mig också. Och jag för honom.
Tycker du att du är attraktiv: Nej det tycker jag inte.
Skolväska just nu: Jag går knappt i skolan, eller jo det gör jag ju, på fritiden efter jobbet. Jag växlar mellan en fjällräven kånken, är man 70-talist så är man. OCh en axelväska som är svart och har en älg på sig.
Har du glasögon: Nej, jag behöver inga. Äger ett par solglasögon som jag har lagt någonstans, Gud vet var.
Hur ser din plånbok ut: run, och så är det någon slags mattstycke på det. Full med kvitton, tom på pengar, och sen bild på Santa Therese som en katolsk vän till mina föräldrar fått av några nunnor i ett santa Teres kloster.
Favorittv-program:  Ser knappt på TV. Men jag gillar Lost när jag kommer i håg att det går. Och så gillade jag Jack Holborn när jag var liten. Fanny och Alexander är en rysare. Jag vet att det finns fler bra program som jag gillar men jag kommer inte på vad de heter just nu.
När ska du festa nästa gång: Inte blir det nyår i alla fall. Är inte bjuden nånstans. Men jag skall äta lunch hos min bror som fyller år på Lördag.
Vad köpte du senast: Ägg. Jag har blivit galen i äggröra. Passar till allt.
Hur mycket pengar har du: Inte tillräckligt för att köpa julklappar till tre peroner till, och födelsedagspresent till två peroner.
Hur svarar du i telefonen hemma: Jaaa, det är ..........
Senast kramat: Ett av barnen på förskolan, jag fick en puss av barnet som också sa att han kommer skna mig nr jag slutar där om två veckor.
Vem sov du hos senast: Hos en kompis i Lund, firade Julafton hos hennes mamma. Hur kul old lady som helst, (Kompisens mamma alltså) En dam på 80+lit etill, men det var nog mer krut i henne och spring i benen än det var hos mig och min kompis.
Stjärntecken: Stenbock. Fyller år snart.
Ögonfärg: Blåa
Kall favoritdricka: Iskall Coca-Cola. Mjölk, Oboy, Tropiana apelsinjuice, Skogsbärscider och Amé med vindruva och grape/apelsin smak.
Varm favoritdricka: Varm choklad, och Lipton te (den gulröda)
Alkoholhaltig favoritdricka: Den enda alkoholaktiga drycken jag dricker är Kopparbergs cider med Skogsbärsmak, räcker med en burk för att jag skall känna mig konstig i benen.
Säger ofta: Tjo flöjt.( Och på jobbet, Nej,)
Saknar du någon: Kärlek
Du fikade senast: Tillsammans med någon? Ja det får nog bli hos kompisens mamma, innan julbordet.
Bästa tecknade film: Nightmare before Christmas
Vad skulle filmen om ditt liv heta: Motvallskärringen ( Det var en lärare som sa att jag var det när jag gick i femman)
Vem skulle spela dig: Hon som spelar Polly i Pang i Bygget, folk säger att jag är lik henne.
Themelåten av ditt liv: "In kommer Gösta"
Hur känner du dig nu: Ont som bara den i magen,korsryggen och låren( Månadsont ni vet) våt om fötterna, hungrig.
Kan du laga mat: Ja, och jag är rätt bra på det när jag väl gör det, men det är astråkigt att bara laga mat till mig själv så det gör jag inte.
Vad tycker du om fötter: Beror på om de är välvårdade elle rinte, men de kan vara rätt äckliga.
Vad skulle du vilja äga:  En Yamaha Giggle. Och förmågan att lättare bli kär, och ett bättre självförtroende.
Har du homofobi: Nej, verkligen inte. Skulle aldrig falla mig in.
Om du var ett djur vilket skulle du vara: En älskad katt
När och varför grät du senast: Gråter rätt sällan, men jag antar att när jag grät senast var det över mitt krossade hjärta och över att jag känner mig så förbenat ensam i bland.
Årets luftombyte: Jag kom inte så långt i år. Men det måste ha varit till Amsterdam i Januari i år. Men å andra sidan så bodde vi i Red light district och på hotellrummet hade de föregående gästerna rökt, så luftombyte vet jag inte om man ska kalla det igen
Årets hurra: Premiären på Andorra, när alla sa att jag var så grym, vissa kände inte ens igen mig på scenen, andra trodde jag faktiskt var en pojke. (Jag spelade en grabb) Var på scenen i över 2 ½ timme och lyckades hålla rollen så bra.
Årets mode:  Sjostakovitj och Mozart hade ju  ett jubileum var, så inom kulturvärlden/klassisk musik var de i allra högsta grad på modet.
Årets julklapp: Växthusklimatet existerar inte, världsfred, all miljöförstöring borta, människor visar bara godhet mot varandra.

Lista lånad från Elin...

0 Läs mer >>
13469-138

Den unge dansk-svenske cellogeniet Andreas Brantelid ska släppa en skiva i vår. Yes! utbrister jag och hoppas att det blir en av många skivor.

Yes

13 Läs mer >>

Nu ska jag åka till Jägersro oh kolla in en sk EU-moppe. Jag ahr fått fast anställning på en kulturförskola i Hjärup. Och jag vill kunna vara oberoende av strulande tåg. Jag är för kort för vanliga EU-moppar. Jag når inte ner med fötterna. Det är sant!!!! Men nu har jag hittat en ful en, så ful så den är snygg. Men den är ful mot ekonomin också, 20:000 pix hostar man inte upp bara så där. Men kan man ordna med avbetalning så är det ju okej. Som att lägg apengar på ett månadskort, i stället lägger man det på en moppe.

Denna moppe har en lägre sitthöjd än vanliga EU-moppar, så nu skall jag åka ut dit och spana in den på närmare håll och provsitta....

Hoppas jag når ner!


Så här ser den ut:

http://www.yamaha-motor.se/produkter/mopeder/50cc/giggle.jsp?view=explorer

Hoppas jag når ner

3 Läs mer >>
Skräckfilmens, spökernas och poltegeisternas överman måste vara Jan Malmsjös gestaltning av Edward i Fanny och Alexander. Ondare man finns inte. Min lillebror var skitskraj för honom som liten. Riktigt riktigt rädd.


Skräckfilmens överman

4 Läs mer >>
Elin Leticia: eftersom det verkar strula på kommentatorsfältet just nu så svarar jag på din fråga här:

Visst känner jag till den filmen. Absolut. Bach skrev ju sina kantater för kören i den kyrka där han hade tjänst. Och på den tiden var det ju som så att kvinnan skulle tiga i församlingen därför använde man sig av gossröster. När det kommer till altar så sjönngs de av män, dock ej kastrater, i dag finns det också manliga altar eller countertenorer som de också kallas. Man kan närmast beskriva det som en baryton eller tenor som sjunger i falsettläge.
Här är en länk till en video med Andreas Scholl, en av världens bästa countertenorer just nu
http://www.youtube.com/watch?v=1bQa_fbodBs
och här är en annan, denna gång ur juloratoriet av Bach är det jul så är det. Tyvärr är det inte hela stycket, det var säkert förbjudet att spela in...
http://www.youtube.com/watch?v=xU-w1X9ehr0h.

Svar till Elin letici...

0 Läs mer >>

Ok, jag fuskar lite. Förlåt. Jag har bara haft fullständig torka på hjärnkontoret. Helt och hållet öken.
Så här kommer en del länkar ur Juloratoriet av Bach.

Först ut är den fenomenale gossopranen Alexander Lischke (han har precis hamnat i målbrottet) denna video togs för två år sedan då han var runt 12 år.

http://www.youtube.com/watch?v=Wp9lH7A0nTw

Det andra klippet är ur samma konsert med en annan duktig gossopran, Robin Scholtz samt en bas-baryton. Han var med i kören som både Robin och Alexander är med i som barn. (Toelzer knabenchor)

http://www.youtube.com/watch?v=Vvi0OZ39EVc

Gossalten Frederic Jost var bara ca 10 när han sjöng detta, så döm inte alltför hårt.
http://www.youtube.com/watch?v=HeGYbBN0aZAVad vore julen utan Bach?

Lucka tjugo-tjugotre

2 Läs mer >>Lucka nitton får bli en förhoppning om det kommande teateråret/operaåret.

Jag ser framemot och vill gärna se Malmö Operans uppsättning av Verdis opera Macbeth.
Två storheter måste bara bli en sjuhelvetes häftig resa. Shakespeare+ Verdi. Kan det bli bättre?

Lucka nitton