0 Läs mer >>

Hittade en blogg i dag ang homosexualitet och bibeln.
Tryck på länken:
http://www.brockman.nu/blogg/2009/07/homosexualitet-ar-en-vederstyggelse/

Appropå Homosexualite...

3 Läs mer >>
När jag var i Edingburgh för någon vecka sedan så gick jag runt i Old town och hamnade utanför ett leksaksmuseum. Jag går in tänkte jag för att fördriva tiden innan jag skulle möta upp en vän.
Jag gick runt och kikade på leksamkerna en bra stund. På vägen ut passerade jag turistshopen. Jag kikad erunt en bra stund där fanns allt från handböcker från 1910 talet (typ) vars titel var exempelvis "Wifes don´t" alltså en handbok i hur en kvinna bäst av allt passade upp sin man. Som att exempelvis aldrig låta honom leta efter en därhemma när han kom hem. Man skulle alltid möta honom i dörren.

En liten flicka på ett ungefär 2 år. Kanske 3. Klädd i hela flickmunderingen med knästrumpor, svarta lackskor, kjol blus, kofta och håret uppsatt i en tofs Flickan stod och fingrade jättelänge med en kopia av en leksaksplåtbil från 50-talet. Hon körde runt med den och återvände flera gånger tills hennes mormor eller om det var farmor eller någon ur hennes familj i alla fall bestämt tog bilen ur hennes hand, satte ner den med orden:

- No thats just for boys!


No thats just for boy...

0 Läs mer >>Det där med religion kan man prata mycket om. Och hur religionerna världen över behandlar kvinnor och vad det står i skrifterna. I bibeln till exempel, jag har inte lusläst den själv utan får tro vad andra säger så skall Jesus till exempel inte sagt  ett ord om att kvinnan skulle vara mindre värd än mannen. Inte få studera, tala, finnas till. Bland hans bästa vänner och närmaste skall det ha funnits kvinnor. Det är sedan apsostlarna som skrev efter den förmodade Jesus död allt det andra tramset.

Det jag har funderat över är det där om äpplet. Att det var Evas fel att de åt av äpplet. Må så vara att hon åt av det. Och Adam också. Men han hade faktiskt kunnat säga nej.
Varför gjorde han inte det. Eva tvingade honom inte med våld precis. Är mannen så svag att han inte kan motstå frestelser? Vem är då av det svagare könet om jag får fråga?

Jag såg en film i dag om den kvinnliga påve som sägs ha existerat på 800 -talet. Saga eller sanning. Det är i alla fall en intressant historia. Och som Johanna (påvinnan) säger i filmen:

"Moraliskt borde kvinnan betraktas som överlägsen mannen,
för Eva åt av frukten på grund av kunskaps- och bildningstörst, men Adam åt av den enbart därför att hon bad honom".

Det ligger faktiskt något i det. Samma sak med skapelsen av människan. Eva skapades av mänsklig materia, Adam av lera....

Men å andra sidan så är jag inte speciellt kristen av mig, eller religiös för den delen.
 

Han hade faktiskt kun...

1 Läs mer >>


I dag skulle jag och en vän ut och fota lite övergivna hus och sådant. Ett vattenverk, ett sanatorium, en bro och ett sockerbruk stod på listan. Det gick fel från början. Sanatoriumet var rivet för en månad sedan. Sockerbruket däremot fanns kvar och vi kunde fota fasaden i alla fall och en del väggar som en gång stått inomhus.

Vi begav oss sedan mot vattenverket i en liten by vars namn jag glömt. En liten by iett hörn av Norra Skåne som var mkt liten men hade både en bensinmack och en bilaffär vars specialitet är att sälja Royce Roce. Den ni!
Till slut frågade vi en tant med en hund. Som såg mer än skeptisk ut när två människor med en mer eller mindre stockholmsdialekt frågade efter ett vattenverk alltmedan en Orgelkonsert av Bach dundrade ur bilens högtalare.

-Vattenverk sa den lilla tanten skeptiskt och med en speciell gnälltantskånska som ger mig rysningar ner i tårna.
Nej det vet jag inte...varför de?

- Vi hade tänkt fota det.

Nu tittade tanten ännu mer skeptiskt på oss.

- Fota? Naeää deä vet jau änte...varfö däe?

- Vi hade tänkt att det skulle va kul bara

Nu trodde nog tanten att vi rymt från ett dårhus. Bach spelade ännu högre i bilen

- De fanns ett därborta, men det vet jag inte om det är något att fota, de rev det för ett par veckor sedan

Jaha. Där ser man. Det var också rivet.

Så kan det gå.
Den övergivna bron sket vi i!

Hasslarp Sockerbruk

3 Läs mer >>

Okej jag får skylla mig själv kanske. Jag nätdejtar. På flera ställen. Ganska lågfrekvent, En av sidorna är ganska inne på sex. Eller sexfixerad. Så vad jag har där att göra kan man ju fråga sig egentligen. Det finns andra ställen att söka på. Men eftersom jag inte rikitgt vet vilket håll jag skall söka åt så har jag blivit medlem på den sidan för där finns de som gillar dem av samma sort så att säga.

Men det finns de på den sidan som gillar den andra sorten. Den motsatta sorten än den sort de själv tillhör. Tyvärr är den kategorin bara ute efter en sak. Sex.

I kväl blev jag tillfrågad av en kille om jag vill följa med honom ut i skogen i hans bil. Nu meddetsamma. Där skulle han slicka mig. Det skulle bli jätteskoj. Jag tackade nej med hänvisning till min sida där det stod att jag inte var intresserad av några sexerbjudanden. Han blev stött och frågade om jag inte gillade killar.
Jag svarade (min idiot) att jag sällan följer med främmande män  deras bilar ut i skogen för att bli slicakd på.
Då surnade han till och sa att jag var ful och såg ut som 60 år. Och att han bara frågat mig för att vara snäll för han visste att ingen annan kille skulle någonsin vilja knulla mig.

Suck vad säger man?
Att nätdejta suger!

Nätdejta suger