prova det här.



Om du surfar in på www.superstart.se
så titta noggrant efter en logga där det står radio.
Tryck på den.
Nu kan du välja mellan hur många radiostationer som helst. Från Sverige och ja resten av världen också. Nästan. Jag har i dag lyssnat på Ottos Barock music i datorn. Inget snack, ingen reklam, bara verkstad så att säga. Dvs Musik, musik, musik.
Jag har inte provat de andra radiostationerna än. Jag har fastnat i  barocken....

Kommentarer:

1 elinleticia:

skriven

Gör det ont? :)

2 Konstanze:

skriven

Elinleticia: Nä. Det är inte som att fastna med en fot i en dörr. Det här är mkt behagligare.

3 Anonym:

skriven

Detlåter lite barockt...:) *fnissar hejdlöst*

4 elinleticia:

skriven

Mitt inlgäg ovan

5 elinleticia:

skriven

inlägg! jesses....min stavning

6 Konstanze:

skriven

Fingrar slinter rätt lätt på ett tagentbord.

7 elinleticia:

skriven

Vet du någon musik som är typisk Prag? Tjeckien...klassisk musik. Ska försöka ladda hem innan resan och vill ha medan vi går genom stan. Helst som är komponerad i Prag...

8 pavone:

skriven

Moldau! Smetana. Det mest smäktande och romantiska som någonsin skrivits om en hembygd. ;-)
Lyckliga du som får åka dit. Jag längtar alltid tillbaks...

9 pavone:

skriven

Tack igen K för tipset om radiolyssningen. Det retar mig bara att om jag hör något jag gillar kkan jag inte få reda på vad det är. Det betyder att det presenteras som skval, fast det alls inte är skval. Men jag lyssnar ändå ;-) Bättre än mycket annat. Och definitivt bättre än P2.

10 Konstanze:

skriven

Elinletiia: Smetana absolut. Mozart älskade Prag också och var där mång agånger. Jag tror en av hans symfonier är komponerade där. Pragsyfonin. Om jag inte minns helt fel så är också operan Don giovanni slutkomponerad där. Och medan Wienborna rynkade på näsan åt Figaos bröllop så älskade Pragborna den så till den milda grad att Mozart förtjust i ett brev skrev hem att alla från springpojken på gatan till bokhandalren sprang runt och visslade melodier ur operan. Ett par stråkkvartetter är också komponerade där tror jag.

11 Konstanze:

skriven

Pavone: Jag som alltid hatat så sk skvalmusik och skvalradio...men med Ottos skvalraio får man nog ta tillbaka det påståendet. Eller hur?

12 thomas:

skriven

Lyssnar själv på denna barocka kanal men måste få ge ett tips på en av världens bästa klassiska kanaler där man inte bara blir upplyst om vad som spelas, utan också vem som gör det och när (och som mycket ofta sänder konsertinspelningar från de egna scenerna) BBC Channel 3, klassisk kanal alltså. Med egna orkestrar i London och Birmingham. På kvällar sänder de också drama och vissa uppläsningar (noveller etc) men huvudsakligen är det en lysande musikkanal med allt från barock till postmoderna stråkkvartetter!

13 thomas:

skriven

Förlåt, glömde ange adressen till BBC-kanalen, den är http://www.bbc.co.uk/radio3/

14 Konstanze:

skriven

Thomas: tackar för det tipset. Den ska jag genast pejla in. Coolt det här med att man kan lyssna gratis på radio på det här sättet. Måste skaffa ordentliga högtalare bara till datorn, innan jag spräcker de inbyggda, vilket snart kommer ske. De är inte byggda för koloroturer på hög volym. Koloroturer ska man lyssna på på hög volym. Det funkar inte annars

15 thomas:

skriven

Jag tror du har rätt i det du säger. Men om jag ska lyssna så, då gör jag det aldrig i datorn. Det kräver en hyfsat bra stereoanläggning. I den lyssnar jag alltid när det är den äkta musikupplevelsen jag vill åt. Den barock eller fado, eller för den delen 1950-talsjazz, jag lyssnar till i datorn är den som ledsagar mig i arbetet. Passar på att tillfoga att BBC3 också sänder fin jazz och en del så kallad "world music". Just i eftermiddag hörde jag lite sådant.

16 turmalin:

skriven

Finfina tips här!

Kommentera här: