Lite blogginspiration

image249



Inspirerad av T:s blogg (http://radiokustarnik.blogspot.com/)  så härmar jag honom hejvilt och i punktform berättar vad jag gjort i dag.

1. Vaknade en liten stund innan alarmklockan satte fart med "Intåg i sommarhagen" Insåg att jag var tvungen att gå upp. Insåg att jag inte hade någon frukost hemma. Och att klockan gick för snabbt för att jag skulle hinna med.
Ögnade snabbt igenom T:s recension av Norénpjäsen. Vi var på samma spår i våra recensioner.

2. På vägen till Lund för repetition inköptes Sveriges mest pinsamma frukost denna dag. Eller skall jag säga onyttigaste? 3 Lussekatter och en 33 cl coca -cola. Köpte också en Kvällsposten för att läsa recensionen över Teater Terriers galna uppsättning av The best of Dallas.

3. Röst och kroppuppvärming på Lilla Teatern. Genomspelning av scenen vi improviserat fram föregående repetition då regissören var borta. Klockan gick och jag stannar 1 timme för länge. Är lite okoncentrerad då min egen Dallasrecension mal i huvudet och päronen skall komma förbi mig för att avlämna lite möbler de vill bli av med.

4. Tar tåget tillbaka till Malmö vid 14 tiden i stället för 12:30. Är hungriig. Köper två lussekatter till. Och en cola.
Väl framme i Malmö så är det 15 minuter kvar innan bussen går. Herr Jean och jag beslutar oss för att gå upp till Möllan. Vi diskuterar Dallasföreställningen från föregående kväll. Trevligt.

5. Hemma. Vandrar runt i lägenheten. Tar tjuren vid hornet och kastar mig in i skrivandet. Det går helt smärtfritt denna gång. Skönt nog. Jag når med lätthet upp till de 2500 tecken redaktionen önskat. Kastar ner en fråga i ett mail till en av lärarna i pedagogiskt drama. En fråga som tillhör föregående eximination som jag fått lite bakläxa på.

6. Päronen kommer med två små brudkistor. De är förmodligen över 100 år gamla. Ett runt bord, också det väldigt gammalt. En kopparkanna och en 40 tals -köksvåg. Pappa borrar hål i väggen för att jag senare skall få upp en mastodontspegel ovanför soffan. Spegeln har en guldram som skulle få Gustav III grön av avund. Dock saknas plugg och krok för att spegeln skall kunna placeras på sin majestätiska plats. Päronen får läsa igenom recensionen innan jag skickar in den. Den får klart godkänt. Av dem. Ännu icke av redaktionen. Det återstår att se i morgon.

7. Jag inser att jag är hungrig. Och fortfarande är kylskåpet lika tomt som i morse. Jag köper en pizza för den ensamma 50-lappen i byxfickan.

8. T ringer och är nyfiken på hur jag skrivit min recension. Vi utbyter våra recensioner via mail. Hans är strålande.

9.  Får för mig att jag skall ha en fest. Mellan pizzatuggorna skickar jag i väg en festinbjudan till teateraporna på lilla teatern. Pizzan är halvuppäten och iskall eftersom jag gör allt annat än det jag skall. Äta.

10. Klockan är 20:15. Nu skall jag ta det lugnt. Nu är alla måsten gjorda för i dag.

Kommentera här: