Lilla Teatern mister ett rum till.

Det är trist när en och samma förening måste vara den som får ge vika. För ca tio år sedan hade Lilla Teatern 2 rum +scen och foaljé¨på markplan + ett reprum på femte våningen. Den vägg i vägg belägna Baren behövde utöka sitt kök. Och vad hände. Jo Lilla Teaterns ena rum försvinner i ett nafs och köket halveras. Nåja detta gick att överleva. lite mer trångbodda och ingen mer möjlighet att repa på nedre plan längre.

I år har Lilla Teatern påtalat de problem som varit med sceningången, att den intillliggande baren ställer allt möjligt bråte där. I början av November, utan någon som helst förvarning stövlar således fastighetesägaren in på Teatern med en massa skanskagubbar och tittar på teaterns valv ( ett bankvalv eftersom teatern eb gång i tiden varit just en bank) hm. Där kan man nog göra ett soprum. Vi protesterar ljudligt. Bankvalvet är nödvändigt för oss att ha kvar. Vi är 161 medlemmar. 6 barngrupper och ca 6 repande vuxengrupper. Valvet andvänds som förvaringsutrymme åt varje grupps rekvesita för deras pågående repeterande pjäswr. Dessutom har styrelsen sitt material där och teaterns förbrukningsmaerial står också där inne. Såsom toapapper, servetter, ljus, glas, dammsugare, symaskiner osv osv.

I år har vi påtalat problemet med den intillliggande barens hantering av vår scen/nödutgång.
I Måndags stövlade Skanskagubbarna och fastighetsägaren in igen på teatern och bad oss utrymma valvet till måndag. Det som stod kvar skulle de kasta. För nu skulle det bli ett soprum där. Punktum slutum.

Vi har ju den intilliggande logen kvar. Som ansluter till bankvalvet. Ett rum. Men en teater MÅSTE ha intilliggande rum. En teater KAN INTE bara bestå av en scen och foaljé: Skådespelarna behöver någonstans att vara. Vi har en loge, vilket gör att kvinnor och män, oavsett gruppens storlek får byta om tillsammans och sminkas samtidigt. det går bra. Men det är trångt med personliga tilhörigheter, scenkläder, ytterkläder. Nu skall vi dessutom tränga in rekvesita där. Och allat annat som befanns sig i valvet.

Jag vet inte hur det skall gå till.

Kommentarer:

1 Thomas:

skriven

Det är fördjävligt. Det är bara att sätta hårt mot hårt. Politiker och massmedia alltså. Sen måste det finnas någon form av kontrakt som avgränsar respektive parts skyldigheter och rättigheter. Finns det inte i nuläget är det läge att upprätta ett innan de skinnar er på allt ni har.



Kommentera här: