De onda regnbågens färger..en historia om homofobi så fånig att den är sann

Roligt SÄNGTÄLT regnbåge, Ikea Murmel, sänghimmel

De onda färgerna som barnen absolut inte fick ha ue på sin gård.



Det var en gång en förskola någonstans i Sveriges avlånga land.  Förskolan låg mitt inne i en stad, I alla fall var det inte långt att gå till stadens hjärta. Förskolan hyrde sina lokaler på bottenvåningen i ett stort hus som var en bostadsrättsförening. Bostadsföreningen var en av de största och mest kända i Sverige. I bostadsrättsföreningen till detta hus satt en styrelse som bestämde det mesta hur sake roch ting skulle vara på gården där barnen lekte.

Fröknarna och föräldrarna kom ofta med förslag hur de ville att gården skulle se ut, men möttes ofta av motstånd från styrelsen som också gärna påpekade att gården faktiskt var en allmän gårdoch inte förskolans privata. Något som förskolans fröknar aldrig påstått.

En dag var fröknarna på IKEA och köpte lite fina nya saker till barnen. Bland annat en regnbågsfärgad sänghimmel.Den blir bra att ha i myshörnan tyckte fröknarna. Det tyckte de små barnen också. Efter ett år eller så tröttnade barnen och fröknarna på den färggranna himlen och den fick vila i ett förråd ute på gården.

Och där fick den ligga ett bra tag.

En vacker aprildag beslöt sig en av fröknarna att förrådet faktiskt borde städas. Dörren gick knappt att öppna eller stänga. Den färggranna himlen i regnbågens alla färger åkte för en stund ut i solskenet. Där låg den, och den släpades runt av barnen som försökte sätta upp den.

Nu var det som så att förrådet var som ett hus med altan. En av fröknarna såg barnens försök att sätta upp den regnsbågsfärgade himlen och föreslog för barnen att sätta upp den på terassen. Sagt och gjort, himlen åkte upp i all sin prakt. Och barnen satt under den och beundrade dess färger.

På kvällen glömdes himlen bort och den fick hänga där den hängde.

Nästa dag, ungefär strax innan lunch så var en av fröknarna inne med ett av barnen som behövde kissa. Då ringde det på dörren. Fröken öppnade dörren och där stod en man med en stor rund mage och sa att han var en förvaltare åt det där kända stora bostadsrättsföreningen.

- Någon har ringt och klagat hos styrelsen sa han. Att ni har satt upp en regnbågsflagga.

Fröken som stod där i dörren titta förvånat på mannen med den runda magen.

-Flagga sa hon. Vi har inte satt upp någon flagga.

-Någon har i alla fall ringt och klagat att ni satt upp en flagga som representerar homosexuella. Personen i fråga tycker inte att föreningen skall gå i demonstration för detta.

-Jag vet vad du menar sa fröken. Vi har satt upp en sänghimmel på altanen. Det är ingen flagga. Det är en sänghimmel köpt på IKEA.

-Jag vill nog gärna se den sa mannen med den runda magen

-ja, varsågd och se efter sa fröken och gjorde en liten gest med handen till mannen att kliva in genom dörren.

Fröken ledde mannen ut på gården och visade sänghimmlen med alla de vackra färgerna. Som visade sig ha samma färger som flaggan RFSU har för de homosexuellas rätt i samhället.

Mannen med den runda magen tittade på den och berättade för fröknarna på gården att de var tvugna att ta bort sänghimmlen från altanen därför att det hade stört någon av lägenhetsinnehavarna till den grad att denne ringt styrelsen som i sin tur hade ringt honom, förvaltaren. Färgerna på sänghimlen representerade något som den arge lägenhetsinnehavaren absolut inte kunde stå för- Än minndre skulle vi göra reklam för den: Eller gå i demonstration för det,

Fröknarna på förskolan plockade undan sänghimlen. Det var ju ett styrelsebeslut. Men arga var de.Och ju mer de tänkte på det desto argare blev det.

När ett par timmar gått funderade fröknarna på om de faktiskt kunde DO anmäla händelsen.

På eftermiddagen gick en av styrelsemedlemmarna förbi gården. Fröknarna kallade denne till sig och frågade vad det var frågan om. Vad det var för klagomål på den vackra sänghimmlen.
Det var en rädd liten gubbe som slingrade sig allt vad han orkade.
- Nej det var en som klagat att det skulle stå för något.
-Vet du vad det skulle vara som det stod för frågade fröknarna. Som mkt väl visste vad saken gällede
-Nja, det var i alla fall något.
-;Men det är ett styrelsebeslut på att vi skulel plocka bort det?
-ja därför att de färgerna representerade något.
-vad...Homosexualitet?
-Något sådant
-Vad?
-Det du sa...

Den stackars lille fege gubben kunde inte ens ta ordet i sin mun.

Fröknarna frågade hur de nu skulle göra.Det fanns ju en mängd andra färger som också representerade saker. Det h'r handlade om att inskränka på barnens leksaker. Barnen kan inget om att olika färgkombinationer representear olika saker. Fröknarna frågade om de nu måste tänka på varenda leksak de plockade fram eller köpte,om det skulle kunna väcka anstöt hos någon.
Den lille gubben slingrade sig bäst han kunde.
Fröknarna sa att de gärna ville veta vad de skulle göra och om styrelsen verkligen stod bakom detta beslut. Att förbjuda barnen att ha den regnbågsfärgade sänghimlen ute på gården. Fröknarna berättade att de skulle ha personalmöte nästföljande dag och att de nog tänkte ta upp saken till disskusion

Den lille mannen sa
-Ja om ni kommer fram till att det behöver pratas om så får ni göra det och lämna en skrivelse till styrelsen.

Tänk va, vad en regnbågsfärgad sänghimmel kan ställa till med.

Kommentarer:

1 Sandra:

skriven

Usch vad tragiskt!

2 Konstanze:

skriven

Sandra: Ja visst är det! Och så jäkla förbannande vi blev. Vi kokade av ilska till slut. Jag själv blir provocerad av sådant. Och jävligt trotsig...se där...trots är inte alltid av ondo ;)

3 kupka:

skriven

Det finns många korkade människor i vårt avlånga land och på vårt runda klot.

4 ALICIA - shopping & foto:

skriven

stört ju! bara onödigt.

5 sonja:

skriven

Och jag skulle så jätte gärna ha en till sådan tällt för vi har två barnsängar men bara en rengbåge. Men det går inte att köpa längre på IKEA och jag har aldrig fått klart för mig varför. Mina barn vill så gärna leta efter honungsburken som Nalle Puh säger finns under rengbågen. Men barnen får finna sig i att vara ledsna över vuxnas beslut.

Kommentera här: