Producent sökes


Producent för teaterprojekt  

Kulturföreningen teater_apa behöver en initiativtagande producent för ideellt samarbete under vårt nya teaterprojekt: Änglasyn.
  Bakgrund:
Änglasyn har framgångsrikt spelats i många länder i Europa, bl.a. Danmark, men aldrig satts upp i Sverige. Vi kom i kontakt med pjäsen 2006, under regiantagningsprov till Statens teaterskola i Köpenhamn, och insåg vilken otroligt dynamisk dramatik den bjöd på och kände att det fanns utrymme för en väldigt intressant iscensättning. Problemet var att det inte fanns någon svensk översättning. Då beslöt vi oss för att göra en själv och gruppens konstnärliga ledare Mathias Rosquist översatte pjäsen till svenska från den danska och engelska översättningen. Mellan 2006 och 2008 var översättningen inne för granskning på det tyska utgivningsförlaget. I början av 2008 kom det glädjande beskedet att översättningen ansågs ha hög kvalité och teater_apa innehar rättigheterna till den svenska översättningen och till Sverigepremiären av "Änglasyn".
  Producenten:
Kulturföreningen teater_apa är en ideell förening och initiativtagare till projektet. Vi behöver en entusiastisk producent som kan tänka sig att jobba ideellt med projektet, eftersom vi är en ideell förening. Vi har en idé om hur vi vill genomföra projektet, men behöver en driftig producent som hjälper oss att förverkliga våra visioner. Din roll i projektet kommer vara att ansvara för:
 

· Marknadsföring.

· Bokning av spelplatser (Inkonst, Teater Tribunalen, Hässleholms kulturhus, Skillinge teater, och andra spelplatser i Skåne, Stockholm och Göteborg).

· Biljettbokning.

· Ekonomi och budget.

· Söka stipendier, bidrag och sponsring till projektet.

· Kontakt med våra samarbetspartners, bl.a. Röda Korset.

· Delta på produktionsmöten med produktionsteamet.

 
Kontakt: Kulturföreningen teater_apa, Mathias Rosquist, c/o Aurell-Hellström, 222 26 Lund. [email protected]

Kommentera här: