SD- kommer sverige följa det bruna spåret?

Det är valår i år. Borgarbrackarna eller socialistpacket vilka blir det som kommer att stå som de slutgiltiga segrarna? Spännande. Ja, kanske det. Om man är intresserad av politik. Själv är jag varken borgarbracka eller socialistpack. Utan en Miljöfåntratt.

Det som oroar mig är SD. De verkar vinna mark överallt. Är det verkligen så illa? Nu senast går det att läsa i en skånsk tidning att de kommer att få runt 9-10% av befolkningens röster i en skånsk småstad.
Det som oroar mig är de oresonliga kommentarerna från läsarna man numera kan läsa i snart vilken tidning som helst. Rasismen frodas och eldas på så att det ryke rom det. Häromsistes, när det en morgon luktade brandrök "Mystisk brandlukt" stod det i tidningen. Ingen visste varifrån den kom. Men nog fan visste kommentatorerna det. Helt plötsligt kom hela artikeln handla om Rosengård och Invandrare. Senare visade det sig att det var Danskarna som hade firat St:Hans.

Som nu...SD kommer förmodligen med stor sannorlikhet komma in i kommunfullmäktige i en stad inte långt ifrån där jag bor. 90% av kommentatorerna är glada. Man kan också tycka till om artikeln. Över 70% av läsarna har gjort tummen upp. Är det verkligen så? Kommer vi följa resten av Europas länders alltmer bruna spår?
Eller är det en maskopi ;) av svurna SD:are som går in på vartenda tidning om röstar och gör inlägg under så många namn som möjligt så att det framstår som att övervägande procent tycker så?

Jag önskar nästan att så var fallet. För då vore ju statistiken en stor lögn. Och den lögnen skulle jag gärna vilja tro på.

Nej, jag vill inte följa i de bruna spår flertalet länder omkring oss redan har gjort. Heder åt den okända damen i Youtubeklippet ovan!

Kommentarer:

1 Thomas:

skriven

Det är en berättigad fråga, särskilt här i Skåne där folk tyvärr verkar vara betydligt mer fördomsfulla och benägna till grova generaliseringar än annorstädes.

Jag hoppas verkligen att det inte blir så att SD blir någon politisk kraft att räkna med, för alla vet att det bruna spåret leder rakt till latrinen.2 Arne:

skriven

För din nattsöms skull så hoppas jag också att inte SD blir representerat i riksdagen.

Om så hela Rosengård brinner ner till grunden så kommer det inte att störa din goda sömn, världen kommer fortfarande att befinna sig i ordning.

Det mångkulturella exprimentet skall fortsätta till vilket pris som helst. Sov gott!

3 Konstanze:

skriven

TAck så mycket Arne. Jag önskar dig detsamma. Och jag kan lova dig att Rosengård inte kommer att brinna ner till grunden. Varför skulle det göra det? Bara för att några idioter fjuttar på betyder det inte att alla fjuttar på.

4 Nabil:

skriven

Jag publicerar ett inlägg om denna sköna dam i min blogg omgående. Fortsätt blogga på, Konstanze!

Kommentera här: